73 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelspijsbloembotercitroencitroensapeieidooierfijne kristalsuikergedroogde gistgekonfijte sinaasappelschilkaneelkrentenkristalsuikerpoedersuikerrumsuikervanillesuikervolle melkwaterwitte basterdsuikerzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Fries Suikerbrood

Ingrediënten:
witte basterdsuiker, bloem, citroenzest, gist, witte kandijsuiker, kaneel, melk en roomboter

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bigarreaux, boter, citroenrasp, ei, eidooier, gist, krenten, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen, stemgember en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
amandelspijs, appel, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte sinaasappelsnippers, gist, krenten, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Fries suikerbrood

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, gist, kaneel, melk, roomboter, witte basterdsuiker, witte kandijsuiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / zoet
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Liever lokaal:

Pinksterbollen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte rabarber, gist, melk, rozijnen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Oliebollen

Ingrediënten:
jonagold appel, bloem, citroenzest, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, boter, rozijnen en zonnebloemolie

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Kugelhopf - kugelhupf

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, gist, melk, muskaatrozijnen en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Hagelslagvlechten (chocoladehagelstol)

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelschilfers, banketbakkersroom, bloem, boter, broyage, chocoladehagelslag, citroenrasp, eierdooier, eieren, gist, kristalsuiker, melk, suikerglazuur en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroenbroodjes uit Whitby - Whitby lemon buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Butterkuchen - Boterkoek

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, boter, citroenrasp, ei, gist, kaneel, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

reformatiebroodjes

Ingrediënten:
aardbeienjam, bloem, citroen, boter, amandel, gist, melk, poedersuiker, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

duivekater

Ingrediënten:
bloem, citroen, eieren, boter, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

De allerlekkerste oliebollen

Ingrediënten:
boter, citroen, droge gist, eieren, kaneel, koolzuurhoudend bronwater, krenten, melk, patentbloem, rozijnen, suiker, sukade, zonnebloemolie, zout en zure appel

Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Kerststollen

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, bloemsuiker, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte sinaasappel, gekonfijte vruchten, hazelnoot, gist, krenten, kristalsuiker, melk, rozijnen en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / feestdagen
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Beignets à la cannelle

Ingrediënten:
citroenen, eieren, bloem, boter, gedroogde gist, kaneelpoeder, koolzaadolie, kristalsuiker, tafelzout, vanille-extract, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

babka

Ingrediënten:
citroen, eidooier, bloem, gist, glazuur, poedersuiker, melk, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje, boter en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Haal meer recepten op...