111 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbloembotercourgetteeigekookte hamgroentebouillonkaasnootmuskaatolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterselieroomsuikertijmtomatenpureeuiwortelzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijstgratin met pepers en tomaten

Ingrediënten:
ei, farro, gerst, goudse kaas, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, langkorrelrijst, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, peper, puntpaprika, rijst, rode paprika, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Hominygratin met pepers en tomaten

Ingrediënten:
ei, farro, gerst, goudse kaas, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, peper, puntpaprika, rode paprika, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep met tomaat

Ingrediënten:
ei, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, melk, olijfolie, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Omelet met tomaten

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, eieren, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, peper, tomaten, vetstof en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Tomaten-auberginekasserol - bohémienne

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, aubergine, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, suiker, tomaat, water en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde rogge met prei en tomaat

Ingrediënten:
ei, farro, gerst, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, parmezaanse kaas, peper, prei, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Veganistische roggegratin met prei en tomaat

Ingrediënten:
amandelmelk, farro, gerst, hazelnootmelk, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, peper, prei, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tomaten uit de oven - pomodori al forno

Ingrediënten:
boterham, ei, eiwit, frankfurters, gaar vlees, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaat, verse basilicum, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Okra in karnemelkkorst met tomaten-broodsaus

Ingrediënten:
basilicumbladeren, bloem, fijne kristalsuiker, fijne polenta, karnemelk, knoflook, koolzuurhoudend water, okra, olijfolie, tomaten, tomatenblokjes uit blik, zonnebloemolie, zout, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:

Uientaart

Ingrediënten:
bloem, gist, knoflook, melk, olijfolie, peper, rietsuiker, tijm, trostomaat, ui, water, zout en zwarte olijf

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Lunch / avondmaal uit Smokey goodness:

Smokey's chicken sandwich

Ingrediënten:
bleekselderij, chick mix bbq-kruiden, ciabatta, citroen, gedroogd bieslook, gedroogde dille, gedroogde peterselie, kaiserbroodjes, karnemelk, kippendijen, knoflookgranulaat, komkommer, limoen, mayonaise, rode ui, tomaat, uiengranulaat, veldsla, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Soho-chowder met venusschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, knoflook, maiskolven, melk, pancetta, peper, prei, tomaten, ui, venkel, venusschelpen, visbouillon en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kabeljauw in karnemelk met urad dal

Ingrediënten:
bergamotolie, citroen, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, gemalen kardemom, gember, ghee, grof zeezout, kabeljauwfilet, karnemelk, kerrieblaadjes, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, pruimtomaat, rode chilipeper, spinazie, tomatenpuree, ui, urad dal, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Basilicumspätzle in saffraanbouillon met mul, venusschelpen en mosselen

Ingrediënten:
banaansjalot, basilicum, bleekselderij, bloem, citroenschil, droge vermout, droge witte wijn, ei, gedroogde chilivlokken, grof zeezout, kippenbouillon, knoflook, kokkels, mosselen, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, rodemulfilets, saffraandraadjes, spinazie, tomaten, venusschelpen, volle melk en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Cannelloni met vleesvulling

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cannellonipijpjes, ei, gehakt, gekookte ham, kruiden, knoflook, melk, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pomodori uit blik, runderbouillon, ui, witte broodkruimels, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kruiden, knoflook, lamsgehakt, lasagnavellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Cannelloni met gemengd vlees

Ingrediënten:
bloem, boter, cannellonipijpjes, cognac, italiaanse pruimtomaten, kippengehakt, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, panna da cucina, parmezaanse kaas, room, rundergehakt, ui, varkensgehakt, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met gehaktballetjes

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, ei, italiaanse pomodori in blik, knoflook, lasagnavellen, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tijm, ui, varkensgehakt, wittte broodkruimels, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Haal meer recepten op...