46 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelauberginebloembloemkooleiknoflookkruidenkruidnagelnootmuskaatolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperspecerijensuikertomatenpureeuivetvleeswaterzeezoutzoutzuivel
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, chilipepervlokken, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, pijnpitten, pompoen, suiker, ui, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Nanne Hogeland, Saskia Lelieveld en Julie Tavernier - Goed zoet

Recept uit Goed zoet:

Speculaasbrokken

Ingrediënten:
amandel, amandelschaafsel, anijszaad, bakpoeder, blanke amandelen, gemberpoeder, havermoutvlokken, kaneel, kardemompoeder, kokosbloesemsuiker, kokosolie, kruidnagelpoeder, maïzena, melk, nootmuskaat, peper, piment, rijst, rijststroop, roomboter, witte peper en zeezout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Stemgember gemberkoek

Ingrediënten:
basterdsuiker, black treacle, boter, dubbelkoolzure soda, ei, gemberpoeder, gemengde specerijen, golden syrup, kaneel, melasse, stemgember, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Bloemkoolsoep met komijn

Ingrediënten:
bloemkool, boter, groentebouillon, kaneel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, melk, olijfolie, peper, pijnboompitten, pikant paprikapoeder, uien en zout

Keuken:
Afrikaans / Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Pilav met tuinbonen en dille

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gemengde specerijen, griekse yoghurt, knoflook, lente-ui, melk, tuinbonen, verse bladpeterselie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Klassieke lasagne

Ingrediënten:
bloem, boter, braadworst, kaneel, knoflook, lasagne, melk, mozzarella, nootmuskaat, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sugo pikant, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Siciliaanse pastei - il timballo del gattopardo

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, bloemen, boter, bouillon, caciocavallo, eekhoorntjesbrood, ei, eierdooier, eiwit, gedroogde bonen, kalfsschenkel, kaneel, kippenborst, kruidnagel, lever, marsala vergine soleras, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, penne rigate, peper, rauwe ham, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, eieren, kaneel, melk, munt, olijfolie, peper, peterselie, romanokaas, rundergehakt, tomatenpuree, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Seffa merdouma (in vermicelli verstopte kip)

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenkip, boter, dadels, honing, kaneel, kaneelstokje, melk, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, poedersuiker, ras el hanout, rozijnen, saffraan, smen, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Timballo di maccheroni (timbaal van maccheroni)

Ingrediënten:
amandelmeel, bechamelsaus, bloem, boter, citroenzest, divers vlees, ei, eierdooier, gedroogde funghi porcini, gehakt, ham, kalfsfond, kaneel, kruidnagel, laurierblad, marsala, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ragu, rigatoni, suiker, ui, volle melk, ziti en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige pasta met aubergine en kaas

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, chilivlokken, ei, elleboogjesmacaroni, kaneel, kefalotyri, knoflook, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, penne, peper, tomaat, tomaten uit blik, ziti en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige aardappelen met aubergine en kaas

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, chilivlokken, ei, kefalotyri, kaneel, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, rode ui, tomaten, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige pasta met paddenstoelen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, elleboogjesmacaroni, kaneel, kefalotyri, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoel, parmezaanse kaas, penne, peper, rode ui, tomaten, tomaten uit blik, ziti en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / paddenstoelen
Haal meer recepten op...