313 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapgaram masalagemalen komijngembergriekse yoghurtgroentebouillonkaneelknoflookkomijnzaadkorianderpoederkorianderzaadkurkumalimoenmuntolijfoliepeperpeterselierode uisuikeruiwaterzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Bloemkoolsoep met koriander

Ingrediënten:
bloemkool, boter, chilipepervlokken, eidooier, griekse yoghurt, groentebouillon, kirmizi biber, knoflook, korianderzaad, maïzena, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Romige koriander-muntchutney

Ingrediënten:
chilivlokken, gemberwortel, groene chilipeper, knoflook, koriander, limoensap, munt, rode ui, yoghurt en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Saag Gosht met veel koriander

Ingrediënten:
boter, chilipeper, diepvriesspinazie, gember, knoflook, koriander, korianderpoeder, kurkuma, lamsvlees, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas / Zuid-Oostazië
Soort:
lamsvlees / groente / boter en olie
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Maïskoekjes met koriander- of muntraita

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, fijn zout, groene chilipeper, komijnpoeder, koolzaadolie, koriander, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, maïskorrels, munt, volle melk, volle yoghurt, zachte geitenkaas, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Gekruide yoghurt

Ingrediënten:
anijs, kardamompeul, komijnpoeder, korianderpoeder, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Sarogini Kamalanathan - Sri Lanka Food

Recept uit Sri Lanka Food:

Raita van wortel en yoghurt

Ingrediënten:
citroen, groene peper, kerrieblaadjes, koriander, mosterdzaad, olie, rode chilipeper, ui, water, wortel, yoghurt en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gehaktbrood met yoghurt-specerijensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilipeper, garam masala, gedroogde koriander, gemalen korianderzaad, half-om-halfgehakt, knoflook, peper, ui, volle yoghurt en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Pittige kip-yoghurt-ovenschotel

Ingrediënten:
citroensap, currypasta, kalkoenfilet, kastanjechampignons, kipfilet, koriander, tomaten, volle yoghurt en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Plenty:

Gebakken kikkererwten met griekse yoghurt

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, snijbiet, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl met tomaten en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen, tomaat in blik, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsgehaktballetjes met warme yoghurt en snijbiet

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen korianderzaad, gemalen piment, granaatappelpitten, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, olijfolie, pijnboompitjes, rode chilipeper, snijbiet, ui en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kardemomrijst met gepocheerde eieren en yoghurt

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, ei, geelwortelpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, korianderzaad, limoensap, peterselie, ui, water, witte wijnazijn, zeezoutvlokken en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Couscous met tuinbonen, komijn en yoghurt

Ingrediënten:
fijne couscous, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, melk, olijfolie, olijfolie extra vergine, tuinbonen, verse koriander, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Yoghurt-platbrood met gort en paddestoelen

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, gedroogde porcini, geklaarde boter, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, kastanjechampignons, knoflook, koriander, olijfolie, parelgort, peterselie, shiitake, tijm, volkorenmeel, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...