110 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadocitroencitroensapdressinggembergroentekikkererwtenknoflookkokosmelkkomkommerkoolkruidenlimoenolieolijfoliepeperpeterselierode uispecerijentomaatwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Ingrediënten:
kikkererwten, bloemkool, boerenkool, citroen, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder, gerookte-paprikapoeder, olijfolie, platbrood, pompoenpitten, rode ui, roosjes, vruchtensap, tahin, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tajine met rundvlees, bloemkool en olijven

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, citroen, gemberpoeder, groene olijf, ingelegde citroen, knoflook, magere runderlappen, olie, ui, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Knolselderijpuree met pittige bloemkool en kwarteleitjes

Ingrediënten:
bloemkool, bruine amandelen, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroenschil, knoflook, kwarteleitjes, laurier, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, selderijknol, tahinpasta, ui en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Karin Luiten - Zonder pakjes & zakjes - 2

Recept uit Zonder pakjes & zakjes - 2:

Groentecurry

Ingrediënten:
bloemkool, cashewnoten, haricots verts, kokosmelk, komijnzaad, koriander, lente ui, limoen, rode curry, rode paprika en suiker

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / bijgerecht uit A propos bistro:

Verrassende groenten

Ingrediënten:
bloemkool, bouquet garni, broccoli, cantharel, champignons, citroen, knoflook, korianderzaad, olijfolie, patisson, radijs, sjalot, tuinbonen en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Groentecurry uit Kerala

Ingrediënten:
ananas op siroop, basmatirijst, bloemkool, citroen, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, kruidnagel, kurkuma, lente-ui, munt, olijfolie, papadums, rode spaanse peper, tomaat, yoghurt, zilvervliesrijst en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Salade van alfonsomango en kikkererwten met kerrie

Ingrediënten:
alfonsomango, bloemkool, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, jonge spinazie, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, rode chilipeper, ui, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Fattoush

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, boter, granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, kerstomaat, komkommer, olijfolie extra vergine, pitabroodje, platbrood, postelein, rode radijs, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Haal meer recepten op...