37 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelcitroengrasgaram masalagemberkaneelknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkorianderzaadlaosolierijstrode chilipeperuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Recept uit Nopi:

Citroengras-currypasta

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortelpoeder, gemalen kardemomzaad, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, rode chilipeper, sjalot en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Poon in bananenblad uit de oven met ananas-chilisambal

Ingrediënten:
ananas, bananenbladeren, bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, fijne kristalsuiker, garnalenpasta, geelwortel, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gember, grof zeezout, kardemompoeder, knoflook, kokosmelk, kokosroom, komkommer, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, limoenschil, maanzaad, minicress, poon, rawits, rode chilipeper, sjalot, vissaus, witvis en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kikkererwtenburgers met een puree van kokos en kerrieblad

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde chilipeper, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gember, ghee, gram-meel, griekse yoghurt, grof zeezout, kerrieblaadjes, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, kokosnootvruchtvlees, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, mung dal, tamarindepulp, tomaten, ui, urad dal, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Recept uit Jamie's dinners:

Zuid-indiase vissoep met rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bruin mosterdzaad, chilipoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, kokosnoot, kokosolie, komijnzaad, koriander, kurkuma, limoen, maïsolie, rode chilipeper, ui, vis en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Vis in Goa-stijl uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, geelwortelpoeder, gemberwortel, indiase currypasta, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, naanbrood, rijst, rode peper, yoghurt, zalmforel en zonnebloemolie

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De geur van witte rijst:

Pasteitjes van opa

Ingrediënten:
boter, djinten, eidooier, eieren, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, meel, mihoen, rode lombok, rundergehakt, sjalotjes, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Rendang met wijnadvies

Ingrediënten:
asem, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, kruidnagel, olie, rawits, runderriblappen, sereh, tamarinde, uien en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Tempeh curry

Ingrediënten:
azijn, chilipepervlokken, chilipoeder, gemalen koriander, gember, ketjap asin, knoflook, kokosmelk, komijn, kurkuma, plantaardige olie, suiker, tempeh, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Tofu in kokossaus

Ingrediënten:
citroensap, foelie, ketjap asin, gedroogd cayennepepertje, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, maïzena, tofu en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl met aubergine

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen, rode paprika en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in gekruide saus - telor besengèk

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, djinten, dunne kokosmelk, ei, goela djawa, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, maïsolie, sambal trassi, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde rijstrolletjes - lemper ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dikke kokosmelk, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, ketan, ketoembar, kleefrijst, knoflook, koenjit, krulpeterselie, kurkuma, mager kippengehakt, maïzena, olie, tomaat, verse koriander, voorgeweekte stokvis, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte / stomen
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in kerriesaus - kari telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirinoot, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, maïsolie, sambal oelek, ui, voorjaarsui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse gebraden kip - ajam goreng djawa

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, serehstengel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Paneer-broccolimasala

Ingrediënten:
broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Spinazie-doperwtencurry

Ingrediënten:
aardappelen, diepvriesdoperwtjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, mosterdzaad, tomaten, ui, spinazie, water, zonnebloemolie en zwarte peper

Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Koolstoofpot

Ingrediënten:
citroenblad, citroengras, geelwortelpoeder, gemberwortel, kemirinoten, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, laoswortel, rode chilipepers, sjalot, spitskool en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / avondmaal uit Plenty more:

Beignet-roulette

Ingrediënten:
bosui, ei, flespompoen, gemalen geelwortel, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kokosmelk, korianderzaad, maïs, maïzena, padrónpeper, rode chilipeper, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Garnalen in kokossaus met pak choi

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, gember, garnalen, gedroogde kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, groene chilipeper, kokosmelk, olie, knoflook, kurkumapoeder, tomaten, verse koriander en water

Haal meer recepten op...