55 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelansjovisbasilicumboterchilipepercitroencitroensapeieidooiermelkolijfolieparmezaanse kaaspeterselierode wijnroomspaghettitomaatuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Spaans

Diner / voorgerecht uit Spaans:

Moors ingemaakte ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, citroen, gemberpoeder, knoflook, komijnzaad, laurier, olijfolie, rode wijnazijn, saffraan, sardientjes, spiering, vis, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Penne met salie-ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, paprikapoeder, penne rigate, peper, roomboter, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Tortellini met salie-ansjovisboter en garnalen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, noorse garnalen, paprikapoeder, peper, roomboter, tortellini, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / voorgerecht uit Italië:

Crostini neri - Crostini met kippenlever

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ciabatta, kappertjes, kippenlevers, knoflook, peper, stokbrood, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Caesar salade

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, croutons, eidooier, knoflook, kropsla, mosterd, olijfolie, parmezaanse kaas, wijnazijn, worcestershiresaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Salade Niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ei, groene olijven, groene paprika, haricots verts, knoflook, olijfolie, rode aardappel, rode wijnazijn, romatomaat, sla, tonijn in olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / buffet / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Kalfsvlees in tonijnsaus - vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, eidooier, extra vergine olijfolie, kalfsvlees, kappertjes, knoflook, laurierblad, paprikapoeder, peper, tonijn in olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tortino de spinaci - Spinazietaart

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ei, kappertjes, knoflook, krenten, paneermeel, peper, pijnboompitten, rozijnen, spinazie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovisfilet op zout, artisjok, barolo, bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, knoflook, nebbiolo-wijn, peper, rode wijn, venkelknol, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Fusilli met ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, fusilli, gezeefde tomaten, kappertjes, knoflook, margarine, melk, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rode spaanse peper en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ceasar salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sla en witbrood

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gemarineerde ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gerookte zalmsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookte zalm, knoflook, knolselderij, melk, peper, room, ui, vis, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente
Haal meer recepten op...