122 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemgembergroentehamburgersknoflookkruidenlente-uiolieolijfoliepeperpeterseliepreisojasausspecerijensuikertaugéuivetwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / bijgerecht uit Een kookboek.:

Wortelen in zoutkorst

Ingrediënten:
eiwit, grof zeezout, knoflookolie, komijnpoeder, korianderzaad, peper en winterwortelen

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Wortel Kikkererwten Gerookte Paprikaburgers

Ingrediënten:
gedroogde abrikozen, gerookte-paprikapoeder, rucola, kikkererwtenmeel, komijnpoeder, koriander, olijfolie, plantaardige olie, rode ui, scharrelei, knoflook, zout, tomatensalsa en wortels

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Hardgekookte eieren met rode currystoof

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, druivenpitolie, ei, kokosmelk, koriander, maïsolie, paprikapoeder, rode currypasta, sperziebonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal / Indiaas
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit BioBudget:

Vegaburger met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten:
ei, feta, geitenkaas, gierst, knoflook, koriander, maïsmeel, olijfolie, paprikapoeder, rode linzen, ui, walnoten, wortel en zwarte olijf

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Rijstpapierrolletjes met knapperige vulling

Ingrediënten:
ei, geklaarde boter, koriander, lichte sojasaus, mortadella, munt, nuoc mam cham, raketsla, rijstpapierrondjes, sla, vietnamese munt, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Mexicaanse gevulde omelet

Ingrediënten:
avocado, cheddar, ei, koriander, limoen, olijfolie, rode spaanse peper, ui, witte kool, wortel en yoghurt

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Pad thai noedels

Ingrediënten:
bosui, ei, jonge boerenkool, lichte sojasaus, pinda, tamarindepasta, taugé, thaise rijstnoedels, verse koriander, wortel, zoete chilisaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige kimchipannenkoek

Ingrediënten:
bloem, chinese bieslook, courgette, druivenpitolie, ei, kimchi, koriander, lente-ui, maïsolie, peterselie, wortel en zomerpompoen

Keuken:
Koreaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Omeletsoep

Ingrediënten:
ei, groentebouillon, savooiekool, sojasaus, suiker, verse koriander en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nopi:

Kroketten van runderborst met Aziatische koolsla

Ingrediënten:
aziatische bouillon, banaansjalotten, bleekselderij, bloem, ei, grof zeezout, koriander, limoen, limoensap, munt, olijfolie, palmsuiker, panko, peultjes, rijstazijn, rode chilipeper, rodekool, runderborstvlees, volle melk, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Qing chao su xie fen - Vegetarisch "krabvlees"

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, chinkiangazijn, eiwit, fijne kristalsuiker, gedroogde shiitake, gember, koriander, kruimige aardappel, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht uit Noedels:

Salade van koude somen met avocadodip en gevulde kiprolletjes

Ingrediënten:
avocadodip, ei, geklaarde boter, gember, kastanjechampignons, kipfilet, knoflook, koriander, lichte sojasaus, maïzena, pastinaak, peper, peterselie, raketsla, somen, suiker, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Zoet-zure visballetjes

Ingrediënten:
ananas op siroop, basmatirijst, brood, chilisaus, chinees vijfkruidenpoeder, doperwtjes, ei, garnalen, gele paprika, gember, inktvis, koriander, lente-ui, maïsmeel, olijfolie, rode paprika, sojasaus, tomatenpuree, wittewijnazijn en wortel

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Turkse pilaftaart

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bladerdeeg, gemalen komijn, doperwten, ei, ketoembar, kipgehakt, knoflook, krenten, margarine, peterselie, rundergehakt, ui, wilde witte rijst en wortel

Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Gefrituurde varkensstaart

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, ei, kippenbouillon, knoflook, koolzaadolie, korianderzaad, laurier, panko, peperkorrels, tijm, ui, geel, varkensstaart en wortel

Soort:
vlees / sous-vide
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Exotische fruit- en groentesalade

Ingrediënten:
cherrytomaten, chinese kool, ei, garnalen, knoflook, kokosmelk, komkommer, lente-ui, lichte sojasaus, lontongrijst, mango, papaja, pindakaas, scherpe chilisaus, sperziebonen, tamarinde, taugé, verse koriander, water en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Bánh xèo

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, ei, enokipaddestoelen, geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, mooli, munt, peultjes, rijstebloem, rijstwijnazijn, rode chilipeper, sesamolie, taugé, thais basilicum, wortel, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...