50 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijboterbouillonbroodeikaneelknoflookkruidnagellaurierlaurierbladmager rundergehaktmelkolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselierundvleestijmtomatenpureeuivarkensgehaktvleeswortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Lasagna bolognese

Ingrediënten:
bloem, boter, halfvolle melk, kruidenbouillon, lasagnavellen, nootmuskaat, olijfolie, pittige kaas, rundergehakt en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Albóndigas - Gehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, ei, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, oud brood, peterselie, pijnboompitten, rundergehakt, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Herfstpastei

Ingrediënten:
bloem, chilipoeder, ei, gemberpoeder, paddestoel, hertebiefstuk, kaneel, ketchup, ketjap, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, rundergehakt, wild zwijnfilet en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Gegratineerde sedanini uit de oven

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, gemalen kaneel, melk, napolitaanse saus, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rundergehakt, sedanini, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Klassieke lasagne

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, boter, bladpeterselie, parmezaanse kaas, ui, kippenlevers, lasagnebladen, melk, nootmuskaat, olie, rode wijn, rundergehakt, bleekselderij, tomatenpuree en wortel

Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Lunch / snack of tussendoortje uit Baru Belanda:

Perkedelburger

Ingrediënten:
aardappel, balsamicoazijn, basmatibuns, bloem, droog broodkruim, ei, eiwit, gesmoorde tomaat, korianderpoeder, knoflook, kokosolie, korianderzaad, nootmuskaat, paksoiblad, rode ui, rundergehakt, sambal tomaat, sjalot, tahunmayonaise, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ovenschotel met vleesvulling en aardappelpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Maccheroni alla Bolognese - Macaroni met vleessaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, doorregen spek, gedroogde champignons, kippenhartjes, kippenlevers, kruidnagel, mager rundgehakt, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, rigatoni, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / varkensvlees / rundvlees / bouillon
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Lasagna met ragu

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, lasagnavellen, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tomaat in blik, ui, witte wijn, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Prei-gehaktschotel

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, foelie, gehakt, half-om-halfgehakt, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oude kaas, peper, prei, rundergehakt, tijm, tomatenpuree, varkensgehakt, vleesbouillon, winterwortel, zoete ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Gevulde olijven

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, groene olijven, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundergehakt, salami, tomatenpuree, varkensgehakt, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Cannelloni met gemengd vlees

Ingrediënten:
bloem, boter, cannellonipijpjes, cognac, italiaanse pruimtomaten, kippengehakt, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, panna da cucina, parmezaanse kaas, room, rundergehakt, ui, varkensgehakt, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Bitterballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, mosterd, nootmuskaat, plantaardige olie, rundergehakt, ui, volle melk, wortel en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
rundvleesragout
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde aardappelcakejes met dikke korst

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Tordelli uit Lucca

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, brood, ei, mager rundergehakt, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, salie, tijm en varkensgehakt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Lasagne met vleessaus - vincisgrassi

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, griesmeel, kalfszwezerik, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rauwe ham, rundergehakt, tomaat, ui, varkensreuzel, versgemalen zwarte peper, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Catalaanse cannelloni

Ingrediënten:
bloem, boter, cannelloni, droge sherry, half-om-halfgehakt, kippenlever, manchego, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, prei, rundergehakt, tomaat, tomatenblokjes uit blik, ui, verse bladpeterselie en verse tijm

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / orgaanvlees
Haal meer recepten op...