85 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbieslookboterbouilloncitroencitroensapcourgettegaram masalagembergriekse yoghurtkaneelkerriepoederknoflookkoriandermuntolijfoliepeterseliespinazieuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty more:

Polentachips met avocado en yoghurt

Ingrediënten:
avocado, bieslook, griekse yoghurt, groentebouillon, grove semolina, hazelnootolie, limoen, olijfolie, parmezaanse kaas, polenta, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Doperwtensoep met yoghurt en munt

Ingrediënten:
boter, bouillon, doperwtjes, eidooier, griekse yoghurt, knoflook, maïzena, olijfolie, olijfolie extra vergine, verse munt, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl met tomaten en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen, tomaat in blik, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: peperige paarse soep

Ingrediënten:
amandelmelk, appel, balsamicoazijn, bieslook, bouillon, eieren, extra vergine olijfolie, bieslook, groentebouillon, klokhuis, kool, olijfolie, rodekool, rode ui, rode uien, tijm, tijm, ui, uien, verse rodekool, verse tijm, vlees, zoete appel, 
zout en peper, zuivel en zwarte peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pompoen met tomatensaus, yoghurt en munt

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipeper, chilipepervlokken, druivenpitolie, groentebouillon, knoflook, maïsolie, munt, pompoen, rode wijn, tomaat, tomaat uit blik, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Baba ganoush

Ingrediënten:
belgische mosterd, butternutpompoen, geklaarde boter, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, kaneelstokken, knoflook, peper, volle yoghurt en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Aardperensoep met rucola

Ingrediënten:
aardperen, bosuien, ei, griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, peper, rucola en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzen en aardappelen met kerrie

Ingrediënten:
aardappelen, bruine linzen, gele spliterwten, groene spliterwten, groentebouillon, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, moong dal, peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Emily Jonzen - De smaak van kokos

Diner / lunch / voorgerecht uit De smaak van kokos:

Bietensoep Met Mierikswortel

Ingrediënten:
bieten, groentebouillon, kokosolie, mierikswortel, peterselie, tijm, yoghurt, zeezout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Klassieke hummus met zwarteolijvencrumble

Ingrediënten:
belgische mosterd, citroensap, gedroogde kikkererwten, groentebouillon, knoflookolie, komijnpoeder, ontpitte zwarte olijven, peper, tahin, volle yoghurt en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Pittige courgettesoep

Ingrediënten:
boullion, courgette, groentebouillon, kerrie, kerriepoeder, kippenbouillon, olijfolie, peper, rijst, ui, yoghurt, zeezout en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Boterige linzen en aardappelen met kerrie

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, boter, bruine linzen, gele spliterwten, groene spliterwten, groentebouillon, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, moong dal, peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Baba ganoush van butternutpompoen

Ingrediënten:
belgische mosterd, butternutpompoen, geklaarde boter, griekse volle yoghurt, groentebouillon, kaneel, kaneelstokken, knoflook, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Aardperensoep met rucola

Ingrediënten:
aardperen, bosuien, ei, griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, peper, rucola en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Picknick / diner / lunch / voorgerecht uit Home made zomer:

Witte gazpacho

Ingrediënten:
alfalfa, avocado, extra vierge olijfolie, gerookte amandelen, groentebouillon, knoflook, komkommer, peper, pitloze groene druiven, slagroom, witbrood, wittewijnazijn, yoghurt en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Quinoa met wortel en limoen

Ingrediënten:
gemberpoeder, granaatappelpitten, groentebouillon, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, quinoa, wortel, yoghurt, zeezout en zongedroogde tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwarte bonensoep

Ingrediënten:
chilipoeder, donkere rum, druivenpitolie, gemalen komijn, groentebouillon, knoflook, koriander, limoensap, maïsolie, sherry, ui, yoghurt, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Pompoensoep

Ingrediënten:
crème fraîche, groentebouillon, knoflook, meelwormen, olijfolie, pompoen, ras el hanout, rode peper, salie, ui, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / insecten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaase bloemkoolsoep

Ingrediënten:
bloemkool, bruin mosterdzaad, druivenpitolie, garam masala, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, maïsolie, mosterdolie, ui, witte wijn, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Perzische noedelsoep

Ingrediënten:
eiernoedels, fettuccine, groentebouillon, kervel, koriander, lente-ui, olijfolie, peterselie, ui, yoghurt, zout, zure room, zwarte peper en zwartoogbonen

Keuken:
Iraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Lintpasta met kerriegarnalen

Ingrediënten:
droge witte wijn, bloem, garnalen, mossel, griekse yoghurt, groentebouillon, kerriepoeder, limoen, lintpasta, peper, roomboter, sjalotjes, suiker, knoflook, gember, wokolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Haal meer recepten op...