324 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbloembotercitroensapcourgetteeigroenteknoflookkruidenmelkolieolijfoliepeperpeterselierijstspecerijenspinaziesuikertijmtomaatuivleeswaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zuurkool

Ingrediënten:
aardappelen, bouquet garni, elzasser witte wijn, frankfurter worst, ganzenvet, gerookte worst, gerookt varkensvlees, hamvet, jeneverbessen, kruidnagel, peper, reuzel, ui, varkensborstspek, witte bouillon, wortel, zout en zuurkool

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Zuurkool

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, droge riesling, gerookt buikspek, groentefond, jeneverbessen, laurier, peper, suiker, ui, zout en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Zuurkool uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, ananas, bak en braad, ei, halfvolle melk, mager rundergehakt, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, rookworst, ui, zout en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe maak je rode zuurkool?

Ingrediënten:
augurk, bier, chocolade, citroenen, dille, fruit, groente, groenten, kimchi, komijn, kool, kruiden, olijven, rode kool, salami, sojasaus, specerijen, tabasco, water, wijn, witte kool, zout, zuurkool en zwarte peper

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelkugel met kool

Ingrediënten:
aardappel, ei, kippenvet, kool, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Bijgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Rode kool

Ingrediënten:
appel, azijn, boter, groente, jeneverbes, kruidnagel, olijfolie, peper, rode kool, rode wijn, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Choucroute garni - Zuurkool garni

Ingrediënten:
boudin blanc, casselerrib, eendenvet, grove mosterd, jeneverbes, kalfsworstjes, knakworst, knoflook, korianderzaad, laurier, nieuwe aardappel, peper, riesling, ui, varkensbuik, zout en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Gehakt ovenschotel met kool en prei

Ingrediënten:
30plus kaas, aardappel, bak en braad, bloem, kerriepoeder, kipgehakt, kippenbouillonblokje, magere melk, olijfolie, peper, prei, tomaat, tomatenblokjes, ui, water, witte kool en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gevulde kool met een vulling van rundvlees en ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Choucroute garnie a l'Alsacienne - Zuurkool met gekookt vlees

Ingrediënten:
aardappel, frankfurters, ganzenconfit, ganzenvet, gepekeld rundvlees, gerookt rundvlees, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peper, plantaardige olie, riesling, rundertong, runderworstjes, sylvaner, ui, zout en zuurkool

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Bouillon met vlees, bloemkool en mie - sop kol kembang

Ingrediënten:
bloemkool, djinten, foelie, gemalen komijn, gemalen koriander, groente, ketoembar, knoflook, kruidnagel, mie, nootmuskaat, runderpoulet, ui, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Haal meer recepten op...