Vietnamees

Zoek naar Vietnamees in jouw eigen kookboeken

Vietnamees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

De beste bun cha

Ingrediënten:
basilicum, hoisinsaus, ijsbergsla, jumbo garnalen, komkommer, lente-ui, limoen, mihoen, munt, pinda's, rietsuiker, rijstvermicelli, rode spaanse peper, taugé, ui, varkensbuik, vissaus, witte kool, wittewijnazijn en wortel

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Pho he, da's lekker

Ingrediënten:
arachideolie, chilisaus, citroengras, gember, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, lente-ui, limoen, munt, omloop, rietsuiker, rijstnoedels, rode spaanse peper, runderbotten, sesamolie, sojasaus, steranijs, taugé, ui, vissaus en wittewijnazijn

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner uit De Smaakbijbel:

Gemarineerde vis met dille

Ingrediënten:
chilipeper, dille, kurkuma, laos gember, lente-ui, nuoc mam cham, pinda's, rijstvermicelli, rijstwijnazijn, suiker, tilapia, vissaus, water, zeebaars en zonnevis

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vis
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / buffet / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Soort van Vietnamese zalmsalade

Ingrediënten:
appel, ciabatta, extra vierge olijfolie, gember, haricots verts, komkommer, little gem, olijfolie, oud brood, radijs, rode spaanse peper, sojasaus, wittewijnazijn en zalm

Keuken:
Vietnamees
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Knapperige visloempia´s in rijstpapier

Ingrediënten:
asperge, bloem, citroenrasp, knoflook, lente-ui, olijfolie, plantaardige olie, rauwe garnalen, verse gember, verse gemengde kruiden, verse koriander, versgemalen zwarte peper, vietnamees rijstpapier, vijfkruidenpoeder en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Thug kitchen feestvoer:

Loempia's uit de oven

Ingrediënten:
bakspray, bleekselderij, champignon, chilisaus, chinese kool, glasnoedels, knoflook, lente-ui, loempiavellen, neutrale olie, rijstazijn, sesamolie, shiitake, sojasaus, tamari, wortel en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / vegan / veganistisch / hartige hapjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofuvellen in stoofpot

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroengras, donkere sesamolie, druivenpittenolie, gedroogde rijst-stro-paddenstoel, gedroogde shiitake, gember, geperste tofuvellen, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, maïskorrels, maïsolie, munt, serranopeper, taugé, thaise chilipeper, tomaat, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Pinda-sojasaus bij Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
citroenblad, gember, knoflook, rauwe pindas, rode peper, sojasaus, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
avocado, ezelsorensla, komkommer, koriander, little gem, munt, peterselie, pinda-sojasaus, rijstmie, rijstvellen, thaise basilicum en waterkers

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Lunch / lunchgerecht uit Het spirelli kookboek:

Vietnamese baguettes met gemarineerde kip en gemarineerde groente

Ingrediënten:
gemarineerde groente, gemarineerde kip, koriander, mayonaise, sojasaus en stokbrood

Keuken:
Vietnamees
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Gemarineerde kip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kippendij, knoflook, peper, suiker, vissaus en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Gemarineerde groente

Ingrediënten:
komkommer, natuurazijn, rettich, rode chilipeper, suiker, wortel en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
groente
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Lunch uit De Smaakbijbel:

Bánh mi

Ingrediënten:
komkommer, korianderblad, olie, rijstwijnazijn, sojasaus, stokbrood, suiker, varkenspaté, varkensvlees, vissaus, wortel en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / pickles
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Báhn mì met pindakaas

Ingrediënten:
agavesiroop, citroengras, ei, el maizena, gebakken uitjes, gemalen komijnzaad, knoflook, mayonaise, pindakaas, plantaardige olie, rijstazijn, sla, sojasaus, srirachasaus, tl zout, tofu, verse koriander, vijfkruidenpoeder, water en wortels

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Vietnamese pindarijst en tofu met citroengras

Ingrediënten:
citroengras, el suiker, jasmijnrijst, koriander, limoen, munt, pinda’s, plantaardige olie, rode spaanse peper, sesamolie, slablaadjes, sojasaus, teentjes knoflook, thais basilicum, tl zout, tofu, verse kruiden, water en wortel

Keuken:
Aziatisch / Vietnamees
Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chilipasta in Vietnamese stijl

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, kruidnagel, munt, neutrale olie, thaise pepers, vegetarische vissaus en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Valse pho

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, broccoli, chinese kool, druivenpittenolie, edamame bonen, gemalen anijszaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gember, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, munt, nootmuskaat, paksoy, raap, rijstvermicelli, roerei, sareptamosterd, sojasaus, sperziebonen, stevige tofu, taugé, thaise basilicum, tofu, tofuvellen, wortel, zijdetofu, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

10 fantastische vullingen voor vietnamese loempia's

Ingrediënten:
basilicum, gerookte tofu, kleefrijst, komkommer, koriander, lente ui, limoen, mango, munt, papaja, rettich, rijstpapier, rijstvermicelli, sla, sperziebonen, spinazie, thaise basilicum, tofu en wortel

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
basilicum, koriander, lente ui, limoen, munt, rijstpapier, rijstvermicelli, sla, thaise basilicum en wortel

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte groenten, Vietnamese stijl

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, druivenpitolie, gedroogde chilipeper, knoflook, maïsolie, sojasaus, sugar snaps, ui, vissaus zonder vis, wortel en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Nuoc-mam saus

Ingrediënten:
azijn, chilipeper, knoflook, nuoc-mam, suiker en water

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bun-bo - Mihoen met biefstuk

Ingrediënten:
biefstuk, komkommer, nuoc-mam, peper, pinda's, rijstvermicelli, slaolie, ui en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vlees
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Mihoen

Ingrediënten:
bosui, mihoen, sojasaus en vissoep

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Noedels met korianderblaadjes en pinda's

Ingrediënten:
arachideolie, chilivlokken, eiernoedels, geroosterde pindas, korianderblad, limoensap en vissaus

Keuken:
Vietnamees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tofoe in karamelsaus

Ingrediënten:
koriander, kristalsuiker, limoensap, peper, sjalot, tofu en vegetarische vissaus

Keuken:
Aziatisch / Vietnamees
Soort:
vegetarisch / vegan