Schaaldieren

Schaaldieren wordt beschouwd als schaal- en schelpdieren.

Zoek naar schaaldieren in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met schaaldieren in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste schaaldieren recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient schaaldieren:

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Salade van schaal- en schelpdieren

Ingrediënten:
citroen, gamba, octopus, pijlinktvis, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, schaal- en schelpdieren en venusschelpen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Variaties voor gevulde flensjestaart met saus

Ingrediënten:
aspergepunten, aubergine, bruine madeirasaus, champignons, crèmevulling, sauce soubise, saus met ham, saus met kalfsvlees, saus met kip, saus met kippenlever, saus met schaaldieren, saus met vis, spinazie, tomaten en tomatensaus

Keuken:
Frans
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met gamba's, kaffirlimoen en citroengras

Ingrediënten:
babypaksoi, beukenzwam, chinese kool, citroengras, djeroek poeroet, enoki, gamba's, kaffirlimoen, koriander, olijfolie, thaise basilicum, timutpeperkorrels en tom kha kai van schaaldieren

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Basisrecept uit Morito:

Schaaldierenbouillon

Ingrediënten:
citroentijm, cognac, laurierblad, prei, saffraandraadjes, schalen van schaaldieren, ui, venkelzaad, verse tijm, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Geroosterde langoustines

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gamba, knoflook, langoustine, peper, pipis, scampi, sint-jakobsschelp, venusschelp, verse basilicum, verse rozemarijn, vongole en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren