Morielje

Morielje wordt beschouwd als paddestoel.

Alternatieve naam: morieljes.

Zoek naar morielje in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met morielje in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste morielje recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient morielje:

Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Reerugfilet met
 gratin dauphinois en morieljes

Ingrediënten:
aardappel, boter, jeneverbes, knoflook, marjolein, melk, morielje, nootmuskaat, olijfolie, peper, reerug, room, tijm en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Pluk de daslook

Ingrediënten:
asperges, daslook, gerookte zalm, groene asperges, koriander, morieljes en risotto

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Morieltjes

Ingrediënten:
geklaarde boter, hollandaisesaus, morieljes, room, sherry fino, sjalot en vin jaune

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Risotto met asperges en kaneel

Ingrediënten:
asperge, asperges, courgette, erwten, groene asperges, jakobsschelpen, kip, morieljes, papardelle, prosecco, risotto, tomatensalade en tuinbonen

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mushroom Puree

Ingrediënten:
cantharel, eekhoorntjesbrood, geklaarde bruine boter, morieljes, porcini, portobello, shiitake, sjalot, water en zout

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sojabonen met morieljes en asperges

Ingrediënten:
asperges, droge witte wijn, edamamebonen, honing, kombu dashi, morielje, olijfolie, room, sojabonen, winterwortel en zwarte sojabonen

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Rijst met langoustines

Ingrediënten:
doperwten, gedroogde groene peper, gerookt paprikapoeder, groene asperges, jonge ui, langoustinebouillon, langoustine-olie, langoustines, morieljes, rondkorrelrijst, saffraanpoeder, tomatensaus, tuinbonen, wortel en zout

Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren