Kool

Kool wordt beschouwd als groente.

Kool is een populaire wintergroente. Door zijn spreekwoordelijk snelle groei was hij voorheen in arme gebieden een zekere voedselbron. De verschillende koolsoorten zijn biologisch gezien één soort, die echter door de mens in diverse richtingen is gekweekt, al naargelang het deel van de kool dat gegeten wordt. Meer op wikipedia.

Zoek naar kool in jouw kookboeken en blogs

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met kool in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, je favoriete blogs en je zelf verzamelde recepten.

De lekkerste kool recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient kool:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Risotto met kool

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, kool, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, saucijs, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans

Soort:
risotto
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Kool

Ingrediënten:
boter, groene kool en koolzaadolie

Soort:
groentegerecht
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Zoetzure kool

Ingrediënten:
groene kool, olie, sojasaus, suiker, witte kool en witte wijnazijn

Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Kool met mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, ei, kool, tomaat, vastkokende aardappel, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans

Soort:
vegetarisch / groentegerecht
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Kool met karwij

Ingrediënten:
boter, bouillon, karwijzaad, olijfolie en witte kool

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi, Jonathan Lovekin en efef.com - Plenty

Lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde kool

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, munt, olijflolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, vermicellinoedels, water, witte kool, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Hoofdgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Parelhoen met kool

Ingrediënten:
eendenvet, gevogeltebouillon, groene kool, parelhoen, rookspek, salie, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Gevulde kool

Ingrediënten:
chorizo, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groene kool, grof zout, knoflook, saucijzen, sjalot, slagroom en witte wijn

Keuken:
Frans

Soort:
vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Patrijs met kool

Ingrediënten:
bacon, boter, kruidnagel, patrijs, jong, patrijs of fazanthen, ouder, ui, vet spek en witte kool

Soort:
hoofdgerecht - gevogelte
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Rode kool

Ingrediënten:
boter, boterolie, honing, kaneelpijpje, kruidnagel, rode kool, rode wijn, sjalot, tijm en vossenbessen

Soort:
vegetarisch / groentegerecht
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Bonensoep met kool

Ingrediënten:
bleekselderij, cannellinibonen, cavolo nero, extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, olijfolie, rode ui, snijbiet, tomatenpuree, wit boerenbrood en witte bonen

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Bijgerecht uit Ciao Bella:

Gesmoorde kool

Ingrediënten:
peperoncino, savooiekool, tomatenpassata, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans

Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Brunch / lunch / bijgerecht uit Boerenkool:

Caesarsalade Met Kool

Ingrediënten:
ansjovis, boerenkoolbladeren, eierdooier, olie, olijfolie, palmkoolbladeren, rode-wijnazijn, spek, yoghurt en zuurdesembrood

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Pizzoccheri met kool

Ingrediënten:
00-bloem, aardappel, bloem, boekweitmeel, boter, ei, kaas, knoflook, melk, parmezaanse kaas, salie, savooikool en ui

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Patrijs met kool

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, doorregen buikspek, mager buikspek, olijfolie, patrijs, savooienkool, vleesextract en zout

Keuken:
Spaans

Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte