Spruit

Spruit wordt beschouwd als kool.

Spruit, spruiten of spruitjes is een koolsoort. Oorspronkelijk komen spruitjes uit het Middellandse Zeegebied. Er zijn groene en paarse spruitjes.

De oorspronkelijke Franse naam is Choux de Bruxelles. In heel wat talen, waaronder het Afrikaans (Brusselspruit), het Engels (Brussels sprouts), Italiaans (cavolini di Bruxelles), Pools (brukselka), Turks (Brüksel lahanası) en het Zweeds (Brysselkål) verwijst men nog steeds naar Brussel.

Alternatieve namen: brusselse kool en spruiten.

Zoek naar spruit in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met spruit in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste spruit recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient spruit:

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:

Spruitenclafoutis

Ingrediënten:
ei, fenegriekzaad, hazelnoot, jonge kaas, meel, peper, roomboter, spruit, volle melk, yoghurt en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Spruitjes

Ingrediënten:
gemonteerde boter en spruiten

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Spruiten

Ingrediënten:
boter, koolzaadolie en spruiten

Soort:
sous-vide / groente