172 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroenraspcitroenschilcrème fraîcheeieidooiereiwitkaneelkaneelstokjeknoflookmelkmuntolijfoliepeperpoedersuikerslagroomsuikeruivruchtensapwaterwitte wijnzoutzure room
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Citroenijs

Ingrediënten:
citroensap, slagroom, suiker, citroen en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Diner / lunch / buffet / nagerecht uit Love your lunch:

Klassieke New Yorkse cheesecake

Ingrediënten:
baking soda, biscuitjes, citroenen, citroensap, donkerbruine basterdsuiker, boter, ei, kaneelpoeder, kristalsuiker, nootmuskaat, pimentpoeder, roomkaas, tarwebloem, vanille-extract en zure room

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Citroenroom

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, slagroom en suiker

Soort:
garnituur / koek en gebak / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Christin Geweke - I love cheesecake

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit I love cheesecake:

New York Cheesecake

Ingrediënten:
biologische citroen, citroensap, maïzena, boter, ei, kaneel, slagroom, suiker, roomkaas, volkorenkoekjes en zeezout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Groentesalade met kaas

Ingrediënten:
appelen, bleekselderij, citroen, citroensap, jonge kaas, komkommer, noten, olie, peper, room, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Kip met prei

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroensap, maïskip, paprikapoeder, prei en slagroom

Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude kruisbessensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, kruisbessen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude kersensoep

Ingrediënten:
brandewijn, citroensap, citroenschil, kaneel, kersen, morellen, rode wijn, suiker, witte wijn en zure room

Keuken:
Hongaars / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Venkel & pecorino

Ingrediënten:
augurk, citroensap, crème fraîche, gekonfijte citroen, kappertjes, mosterd, olijfolie, peterselie, pecorino, venkel en wijnazijn

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Roomspinazie

Ingrediënten:
boter, bruine boter, citroensap, citroenschil, gember, groentebouillon, jonge bladspinazie, knoflook, milde chilipoeder, munt, room, syrische spinaziekruiden en zout

Keuken:
Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep met aardappel

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude appelsoep

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude abrikozensoep

Ingrediënten:
abrikozen, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gemarineerde zalm met kruidge olie

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, crème fraîche, dijonmosterd, grof zeezout, korianderzaad, olijfolie, verse gemengde kruiden en zalmfilet

Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Rillettes van gerookte zalm

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, dille, gerookte zalm, lente ui en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Vlierbessensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, eekhoorntjesbrood, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, rode port, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, vlierbessensap, wildfond en witte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Flans of Clafoutis met andere vruchten

Ingrediënten:
abrikozen, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, cognac, crème chantilly, ei, kaneel, kirsch, kookvocht van fruit, perzik, room, rozijnen, rum, suiker en vanille-essence

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Een kookboek.:

Citroentaart met pastinaak

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, citroensap, citroentijm, eidooier, eiwit, gelatine, melk, pastinaken, room, suiker, vanillepuddingpoeder en zanddeeg

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Zalmspread met zuurdesembrood

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, citroensap, citroenzest, mayonaise, peper, slagroom, zalmfilet, zout en zuurdesembrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...