Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroencitroensapeieidooierknoflooklauriermelknootmuskaatolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeterselieroomsjalotslagroomsuikertijmtomatenpureeuiwaterwitte peperwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Kip cotoletta

Ingrediënten:
citroensap, ei, extra vierge-olijfolie, kipfilet, panko, tipo 00-bloem, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Ontbijt / brunch uit Spuntino:

Eieren met soldaatjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, brood, cayennepeper, ei, gerookt paprikapoeder, peper, sesamzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Kokkels met Alkmaarse gort

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, droge wijn, gedroogde vlierbloesem, gort, kokkels, peper, slagroom, ui, visbouillon, visfond en zongedroogde tomaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Auberginefrieten met venkelyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroensap, eieren, griekse yoghurt, grof zeezout, korianderzaad, mayonaise, panko, peper, sesamzaad, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rustieke groentetaart

Ingrediënten:
bernagie, bloem, courgette, ei, olijfolie, paardenbloem, pecorino, peper, prei, rucola, snijbiet, spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Gevulde scampi in een sesamjasje

Ingrediënten:
bloem, bosui, chinese champignons, eigeel, eiwit, gember, loempiavellen, peper, pijnboompitten, rijstwijn, scampi, sesamzaad, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Venkeltaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, ei, eidooier, melk, peper, taleggio, venkelknol en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Brunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Ansjovisbeinets

Ingrediënten:
baby-ansjovis, bloem, ei, knoflook, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, bladpeterselie, wilde venkel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Ierse oestersoep met mosselen en zeekraal

Ingrediënten:
aardappel, bier, bieslook, bloem, boter, knoflook, mosselen, mosterd, oesters, peen, peper, sjalot, slagroom, visbouillon, zeekraal en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Koolrabi in zoutkorst

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, hazelnootolie, koolrabi, mosterd, mosterdzaadjes, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Kreeft met vijf parfums

Ingrediënten:
bloem, bosui, chilipeper, gember, knoflook, kreeft, olie, peper, rijstwijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Popcorn-'gator & aioli

Ingrediënten:
alligatorstaart, bloem, cayennepeper, citroen, karnemelk, maïsolie, mayonaise, rode paprika, rode spaanse peper, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / wild
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Runderhaas met rozijnensaus

Ingrediënten:
biefstuk, bleekselderij, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilipoeder, citroensap, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder, peperkorrels, room, rozijnen, runderhaas, ui en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo 1 notitie

Bijgerecht uit Polpo:

Gratin van bloemkool & fontina

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boerenkaas, boter, emmentaler, fontina, laurier, melk, mozzarella, parmezaanse kaas, ui, zoutflakes, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
crumble/gratin / vegetarisch / groente
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Gefrituurde gevulde olijven

Ingrediënten:
ansjovis op olie, bloem, citroen, ei, groene olijven, knoflook, panko, parmezaanse kaas, peper, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Bloemkoolpakora's met tamarindeaita

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bloemkool, cayennepeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mangochutney, tamarindepasta, volle yoghurt, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gefrituurde pijlinktvis

Ingrediënten:
bloem, broodkruimels, citroen, ei, peper, pijlinktvis en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Recept uit Maak van de noot een deugd:

Oerpepernoten

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, ei, kaneelpoeder, kardemom, muntokpeper, nootmuskaat, rietsuiker, specerijen, staartpeper en sukade

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Olijfoliecrackers

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, grof zeezout, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Konijn cacciatore

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, extra vierge-olijfolie, knoflook, konijn, peper, rozemarijn, tijm, tomaat in blik, ui, witte wijn, wortel, zout, zoutflakes, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Bloemkool-gorgonzolakroket

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, dolcelatte, ei, extra vierge olijfolie, grof zeezout, panko, peper, volle melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...