265 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroensapeigemberpoederkaneelknoflookkorianderkruidenkruidnagelmelkolijfoliepeperpimentspecerijensuikeruivetwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Fijne eiernoedels met roer-tofoe

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, ei, fijne eiernoedels, gember, jonge spinazie, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, nootmuskaat, tofu, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Peperkoekdorp

Ingrediënten:
ahornsiroop, boter, eiwit, bloem, gemalen kruidnagels, gemberpoeder, poedersuiker, keukenstroop, lichte basterdsuiker, natriumbicarbonaat, nootmuskaat, kaneel en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Indiase Lamsribben Met Chapatis En Appelraïta

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, citroensap, garam masala, gember, griekse yoghurt, groene kardemompeulen, knoflook, koenjit, komijnzaad, koriander, lamssparerib, mosterdzaad, nootmuskaat, peper, volkoren tarwemeel, water, wit tarwemeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Bij de koffie uit Minimania:

Pumpkin pielets

Ingrediënten:
appelazijn, bakpoeder, eidooier, suiker, gember, boter, meel, nootmuskaat, pompoen, roomkaas, slagroom en zout

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Gekruide pompoenmousse met citroenroom

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, citroenschil, eiwit, ingelegde gember, gemalen anijs, nootmuskaat, poedergelatine, pompoen uit blik, slagroom, suiker, wijnsteenzuur en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Speculaaswieltjes

Ingrediënten:
biologische citroen, donkere basterdsuiker, eidooier, melk, bloem, boter, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemberpoeder, amandel, nootmuskaat, ruwe rietsuiker, sinaasappel, slagroom, kaneel en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Volkorenkruidkoek

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine suiker, ei, gemberpoeder, kandijsiroop, kaneel, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappel, volkorenmeel en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

IJskoude kippenbouillon

Ingrediënten:
eiwit, gemberpoeder, nootmuskaat, peper, runderpoulet, rundvlees, soepgroenten, soepkip, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Yorkshire parkin

Ingrediënten:
baking soda, black treacle, boter, ei, gemberpoeder, golden syrup, havermoutvlokken, kandijsiroop, maple syrup, melk, natriumbicarbonaat, nootmuskaat, tarwebloem, volkorenhavermeel, whisky en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux dattes - Lamsvlees met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, saffraanpoeder, sesamzaad, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Tajine met lamsvlees en abrikozen

Ingrediënten:
boter, foelie, gedroogde abrikoos, gemalen kaneel, gemberpoeder, lamsschouder, nootmuskaat, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Jamaicaanse 'jerk'

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde tijm, gemberwortel, knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, piment, suiker, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Jamaicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Haal meer recepten op...