222 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigembergistgriekse yoghurtkaneelknoflookkomijnzaadkomkommerkoriandermelkmuntolieolijfoliepeperpeterseliesuikertomaatuizoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Kastanjenotenknäckerbrödjes

Ingrediënten:
gedroogde gist, havermeel, karwijzaad, kastanjemeel, lauwwarm water, speltbloem, yoghurt en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Ayran

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsblokjes, volle yoghurt, water en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Saffraanrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, berberis, boter, gekarameliseerde uien, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, pistachenoten, saffraandraadjes, water, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Linzensoep met komijn

Ingrediënten:
citroen, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, spaanse ui, spinazie, water, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Rode bieten-soep met zwarte komijn

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, rode biet, rode-wijnazijn, spaanse ui, verse bladpeterselie, water, yoghurt, zeezout, zout, zwarte komijn en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Labneh met ansjovis, rode chilipeper en komkommer

Ingrediënten:
ansjovisfilet, fijn zeezout, gedroogde gist, griekse yoghurt, harde tarwebloem, komkommer, labneh, olijfolie, rode chilipeper, verse munt, roomkaas, water, zout en zwart uienzaad

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

KOFTA

Ingrediënten:
beschuit, chapati, chilipoeder, gemberwortel, groene peper, knoflook, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Dueh - Perzische yoghurtsoep

Ingrediënten:
dille, ijsblokjes, komkommerpickles, lente-ui, rozijnen, water, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Boekweitbrood

Ingrediënten:
boekweitbloem, boter, gist, karnemelk, voltarwemeel, water, wei, yoghurt en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Roggebrood

Ingrediënten:
boter, gist, karnemelk, roggemeel, voltarwemeel, water, wei, yoghurt en zout

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Aardappelen, lavas en wei

Ingrediënten:
aardappelen, boter, citroenmelisse, dilleblaadjes, druivenpitolie, kervel, lavas, melganzenvoet, prästost, water, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Ayran

Ingrediënten:
griekse yoghurt, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzen en aardappelen met kerrie

Ingrediënten:
aardappelen, bruine linzen, gele spliterwten, groene spliterwten, groentebouillon, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, moong dal, peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / aardappelgerecht / vegetarisch
Haal meer recepten op...