116 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadocitroencitroensapgembergroentehoningknoflookkomkommerkruidenlente-uilimoenmuntoliepeperpeterselierode uisesamoliesojasausspecerijenuiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Kibbeh nayyeh

Ingrediënten:
bosui, citroen, extra vergine olijfolie, fijne bulgur, ingemaakte chilipeper, kaneel, kerstomaat, lamsfilet, milde rode chilipeper, peper, pijnpitten, pimentbessen, platbrood, radijs, verse dragon, verse koriander, verse munt, water, witlof en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chili con tempé met zwarte bonen

Ingrediënten:
chilipoeder, chipotlepeper in adobosaus, groentebouillon, honing, knoflook, koriander, olijfolie, peper, radijs, salie, suiker, tempé, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, winterwortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Ravioli met gamba's, Thaise basilicum en tamarinde

Ingrediënten:
cederappel, chinese bieslook, citroengras, djeroek poeroet, eidooier, gamba's, gember, gyozavellen, heldere schaaldierenbouillon, olijfolie, radijs, rijstazijn, shii-takes, suiker, tamarindepasta, thaise basilicum, vietnamese koriander en water

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Salade van pittige kikkererwten & verse groenten

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, griekse yoghurt, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komkommer, koriander, natriumbicarbonaat, olijfolie, radijs, rode paprika, rode ui, sherryazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Makreelescabeche

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, guindilla peper, korianderzaad, laurierblad, makreel, olijfolie, peper, peterseliestelen, radijs, rode ui, sherryazijn, sinaasappel, suiker, venkelknol, verse bladpeterselie, water, zoete rodewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Regenboog tabouleh

Ingrediënten:
avocado, biologische citroen, bulgur, extra vergine olijfolie, granaatappel, groentebouillon, lente-uitjes, radijsjes, vruchtensap, trostomaten, verse bladpeterselie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gekonfijte eendenbout met kersenmosterd en koolrabisalade

Ingrediënten:
citroensap, diepvrieskersen, dijonmosterd, eendenbouten, eendenvet, engels mosterdpoeder, fijne kristalsuiker, gedroogde zure kersen, granny smith, grof zeezout, kaneelstokje, kersen, knoflook, koolrabi, korianderzaad, kruidnagel, olijfolie, peterselie, radijzen, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met krabvlees-radijspakketjes

Ingrediënten:
bonitovlokken, china rose radijs, enoki, heldere schaaldierenbouillon, korianderbloempjes, krabvlees, lime, mizunabloemen, olijfolie, peper, pomelo, shisoblaadjes, thaise basilicum en umeboshi

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Ceviche van zeebaars en avocado

Ingrediënten:
avocado, avocado, borlottibonen, chilivlokken, citroen, komkommer, langoustines, laurier, limoenen, olijfolie, parelhoen, pulled beef, radijsjes, radijzen, rode ui, salsa, olijfolie, verse koriander, vis, zeebaars, zeebaarsfilets en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Sinaasappel-dadelsalade

Ingrediënten:
citroensap, kaneel, knoflook, koriander, lollo rossosalade, medjooldadels, munt, olijfolie, oranjebloesemwater, peterselie, radijs, rode ui, rucola, sinaasappels, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

6 x snelle vega lunchinspiratie voor op de boterham

Ingrediënten:
artisjok, basilicum, bonen, boterham, boterhammen, brood, cherrytomaatjes, citroen, azijn, feta, geitenkaas, groene paprika, kaas, kiemen, knoflook, komkommer, koriander, limoen, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, pompoen, preischeuten, radijs, radijsjes, radijskiemen, rode bieten, rucola, vruchtensap, citroensap, mosterdzaad, ui, veldsla, walnoten, witte bonen, wittewijnazijn, 
zout en peper en zwarte bonen

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / hoofdgerecht uit BioBudget:

Tarkari

Ingrediënten:
gember, groente, groene chilipeper, komijnpoeder, korianderpoeder en olie

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Easy naanbrood met 4 toppings

Ingrediënten:
ei, avocado, cherrytomaatjes, citroen, edamamebonen, erwtjes, gerookte zalm, granaatappelpitjes, groene asperge, hummus, olijfolie, parmaham, peper, pijnboompitten, radijsjes, ricotta, rode ui, rucola, vruchtensap, olijfolie, zout, koriander, tuinkers en walnoten

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Fattoush

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, boter, granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, kerstomaat, komkommer, olijfolie extra vergine, pitabroodje, platbrood, postelein, rode radijs, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Marmita van kalfsvlees

Ingrediënten:
gemberpoeder, groente, kalfsvlees, koriander, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, saffraanpoeder, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding groente marineren

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, groente, korianderpoeder, laurierblad, olie, peterselie, tijm, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...