170 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: cayennepepergembergroentekaneelknoflookkomijnkomijnzaadkorianderolijfolieoreganopaprikapeperpeterselierode paprikaspecerijentijmtomaatuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Vindaloo van twee soorten aardappel

Ingrediënten:
appelazijn, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gember, kaneel, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, mild paprikapoeder, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, water, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Turkse pizza's

Ingrediënten:
bloemtortilla, chilisaus, citroen, dille, extra vierge-olijfolie, feta, groene paprika, houmous, ingelegde spaanse pepers, knoflook, komijnzaad, komkommer, koriander, lente-ui, littlegemsla, mager lamsgehakt, olijfolie, rodewijnazijn, rozemarijn, tomaat, tomatenpuree, walnoten en zoet paprikapoeder

Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, citroen, feta, komijn, komkommer, koriander, lente-uien, munt, paprika, peterselie, rode peper, sla, tomatenpuree, tomaten uit blik, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Recept uit Heerlijke gerechten om te delen:

Orechiette in tomatensaus met kikkererwten

Ingrediënten:
cherrytomaten, citroenrasp, fijne kristalsuiker, gedroogde orechiette, groentebouillon, kappertjes, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, olijven, paprikapoeder, peper, peterselie, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Lamskebab met tabouleh

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, chilipoeder, citroensap, ghee, knoflook, kokosolie, komijn, lamsgehakt, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, piment, tomaten, uienpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosters
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Chili con carne met runderriblappen

Ingrediënten:
appelazijn, ciderazijn, gemalen komijn, gemalen koriander, gerookt paprikapoeder, kidneybonen uit blik, knoflook, olie, oploskoffie, pindakaas, bladpeterselie, polenta, pure chocolade, rode peper, runderriblappen, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, zure room en zwarte bonen uit blik

Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Abou ganoush - Auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, tomaat en ui

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gemarineerde zeebaars

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, pikante paprikapoeder, tomaat, ui, wortel, zeebaars en zoete paprikapoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Lamsvlees caldereta

Ingrediënten:
gemalen komijn, hambeen, kaneelpoeder, knoflook, lamsbout, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, paneermeel, pimentón, rode paprika, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, varkensvlees, afsnijsel, verse bladpeterselie, verse munt, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Erwten met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, dillezaad, garum, gedroogde erwten, groente, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lavas, peper, prei en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Alexandrijnse pompoen

Ingrediënten:
azijn, courgette, dadel, garum, groente, honing, komijn, korianderzaad, munt, olijfolie, peperkorrels, pijnappelpitten, pompoen, witte defrutum en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kabeljauw met charmoula

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kabeljauwfilet, knoflook, paprikapoeder, peper, tomaat, tomatensap, vastkokende aardappel, venkelknol, verse bladpeterselie, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
tajine / vis
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Chili con carne

Ingrediënten:
baksoda, doorregen riblap, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, groene paprika, hamblokjes, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, olie, piri-piri, rode paprika, runderbouillontablet, runderfond, tomaten, tomatenblokjes uit blik, ui, zoete paprikapoeder en zwarte bonen

Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Çiğ köfte - Rauw gehakt

Ingrediënten:
bulgur, knoflook, komijn, lente-ui, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentpoeder, tartaar, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Linsensuppe / Linzensoep

Ingrediënten:
chorizo, gevogeltefond, kardemompeul, kippenbouillon, komijn, kruidnagel, laurier, olijfolie, paprikapoeder, pimentkorrels, pruimtomaten, puntpaprika, rode linzen, rozemarijn, spek, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, witte balsamicoazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...