131 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroenraspcitroensapgemberpoedergroentebouillonkaneelkippenbouillonknoflookkorianderlauriermuntolijfoliepaprikapoederpeperpeterseliespecerijensuikertomaatuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamsschouder met yoghurt en kardemom

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, kardemompeul, knoflook, lamsschouder, olijfolie, saffraandraadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Rijst met pijlinktvisjes en mosselen

Ingrediënten:
citroen, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, pijlinktvisjes, saffraandraadjes, tomatenblokjes uit blik, valenciarijst, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst / feestdagen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Preserved Lemons

Ingrediënten:
citroen, kaneelstokje, korianderzaad, zwart komijnzaad, saffraan, steranijs, suiker, venkelzaad, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
conserven
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Natte visrijst - arroz al marinera

Ingrediënten:
calasparrarijst, citroen, groene paprika, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, pijlinktvis, saffraandraadjes, spaanse ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeeduivelfilet, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, citroen, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, olijfolie, saffraandraadjes, tomaat, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Gambas in een jasja - gambas rebozadas

Ingrediënten:
bakpoeder, bier, citroen, gamba, jumbogarnalen, olijfolie, pils, pilsener, saffraan en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Wortelen en bietjes met Noord-Afrikaanse kruiden

Ingrediënten:
boter, citroenschil, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, jonge bietjes, olijfolie, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes, verse korianderwortel, verse munt, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groente / feestdagen
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Pasta met zeevruchten - fiduea

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroen, noedels, groene paprika, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, spaghettini, tomaat, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, visbouillon, zeeduivelfilet, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Moro:

Gemarineerde gebakken vis - pescado en adobo

Ingrediënten:
bloem, citroen, hondshaaifilet, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, peper, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kiptajine met eieren

Ingrediënten:
ei, fijn zeezout, ingelegde citroen, kipfilet, kippendij, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Zeeduivel met saffraanrijst - paella de rape con azafrán

Ingrediënten:
calasparrarijst, citroen, groene paprika, knoflook, olijfolie, piquillopepers, saffraandraadjes, spaanse ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeeduivelfilet, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Chermoula

Ingrediënten:
citroensap, ingelegde citroenschil, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode chilipeper, saffraanpoeder, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Simpele zalm van Ottolenghi

Ingrediënten:
citroen, groene olijven zonder pit, water, kappertjes, krenten, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraandraadjes, bleekselderij, versgemalen zwarte peper, zalmfilets en zout

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gebraden kip met chocoladesaus

Ingrediënten:
braadkip, citroenen, extra vierge olijfolie, gemalen kurkuma, gemberpoeder, knoflook, saffraandraadjes, ui, uiensaus, water, witte peper, zout en zwarte chocoladesaus

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Paella met kip en garnalen

Ingrediënten:
calasparrarijst, citroen, groene paprika, kippenbouillon, kippenvlees, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, snijbonen, spaanse ui, sperziebonen, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Groentepaella met artisjokken en piquillopaprika´s

Ingrediënten:
artisjok, calasparrarijst, citroen, gedroogde porcini, groene paprika, groentebouillon, knoflook, ñoraspaprikas, olijfolie, piquillopaprika, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse ui, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krabballetjes met saffraanmayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, krabvlees, lente-ui, mayonaise, rode chilipeper, rucola, saffraandraadjes, vers broodkruim, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Bonito escabeche Barrera - Ana Barrera's escabeche

Ingrediënten:
atlantische bonito, avocado, bloem, chardonnay, chardonnayazijn, citroen, fregattonijn, knoflook, kruidnagels, laurier, mango, melva, olijfolie, peperkorrels, pimenton de la vera dulce, rode piquillopaprika, russische salade, saffraandraadjes, sinaasappel, spaanse makreel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

artisjokharten met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjok, citroen, gemalen komijn, knoflook, munt, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, saffraandraadjes, tuinbonen, ui en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Honey & co:

Voorjaarssalade

Ingrediënten:
citroensap, courgette, doperwt, tuinboon, halloumi, honing, little gem, manourikaas, munt, olijfolie, citroen, saffraan, tafelzout, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...