151 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercourgettegroentekikkererwtenknoflookkruidenlaurierolijfoliepeperpeterseliepreispecerijensuikertijmtomatenpureeuivenkelzaadvetvleeswaterwitte wijnzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

couscous met zeven groenten

Ingrediënten:
aubergine, gemberpoeder, groene paprika, korianderzaad, lamsschouder, meiraap, minicourgette, olijfolie, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse minestrone

Ingrediënten:
rode aardappel, bleekselderij, boter, gemberpoeder, kippenbotten, lamsbotten, meiraap, peterselie, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, vermicelli, versgemalen zwarte peper, water, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Langoustinebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, cognac, eiwit, langoustinekarkassen, laurier, prei, saffraan, selderij, sereh, tijm, tomaat, ui, venkel, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Kreeftenbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, cognac, eiwit, kreeftkarkassen, laurier, ossenstaartbouillon, prei, saffraan, selderij, sereh, tijm, tomaat, ui, venkel, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Schaaldierenbouillon

Ingrediënten:
cognac, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, medium sherry, olijfolie, pernod, prei, saffraan, schaaldierenpantsers, sjalotten, venkel, vleestomaat, witte wijn en wortel

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Visstoofpot

Ingrediënten:
peterselie, extra vergine olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, ui, wortel, kreeft, passata, saffraandraadjes, bleekselderij, knoflook, tomaatblokjes, vastkokende aardappels, venkelknol, venkelzaad, venusschelpen, visbouillon, witte wijn, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet en zonnevisfilet

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Visstoofpot recept - Food and Friends

Ingrediënten:
peterselie, extra vergine olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, ui, wortel, kreeft, passata, saffraandraadjes, bleekselderij, knoflook, tomaatblokjes, vastkokende aardappels, venkelknol, venkelzaad, venusschelpen, visbouillon, witte wijn, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet en zonnevisfilet

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Visstoofpot

Ingrediënten:
peterselie, extra vergine olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, ui, wortel, kreeft, passata, saffraandraadjes, bleekselderij, knoflook, tomaatblokjes, vastkokende aardappels, venkelknol, venkelzaad, venusschelpen, visbouillon, witte wijn, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet en zonnevisfilet

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Visstoofpot recept - Food and Friends

Ingrediënten:
peterselie, extra vergine olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, ui, wortel, kreeft, passata, saffraandraadjes, bleekselderij, knoflook, tomaatblokjes, vastkokende aardappels, venkelknol, venkelzaad, venusschelpen, visbouillon, witte wijn, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet en zonnevisfilet

Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Krabbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, champignon, citroen, droge witte vermout, droge witte wijn, druivenpitolie, knoflook, krab, kruidnagel, prei, saffraan, selderij, steranijs, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Konijnrijst met amandelen en rozemarijn - arroz de conejo

Ingrediënten:
amandelen, calasparrarijst, citroen, fino sherry, groene paprika, knoflook, laurier, ñoraspaprikas, olijfolie, peterselie, saffraandraadjes, spaanse ui, tam konijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, witte wijn, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / wild
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Zigeunerpot - olla gitana

Ingrediënten:
aardappel, gedroogde witte bonen, kikkererwten, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, pompoen, saffraandraadjes, sperziebonen, stoofpeer, tomaat, ui, verse munt, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Avondmaal uit A propos bistro:

De couscous van Salima

Ingrediënten:
boter, courgette, couscous, kikkererwten, lamsschouder, meiknol, olijfolie, paprikapoeder, quatre épices, saffraan, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Soupe de moules - Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lamsoren, mosselen, peper, peterselie, prei, saffraan, sjalot, slagroom, tijmsaus, tomaat, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Visbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, champignon, citroenschil, dragonblad, droge witte vermout, droge witte wijn, druivenpitolie, knoflook, mosselschelpen, saffraan, selderij, tomaat, ui, venkel, venkelzaad, verse basilicum, verse tijm, witvisgraten en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Bisque de crevettes

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, hollandse garnalen, kippenbouillon, laurier, olijfolie, saffraan, steurgarnalen, tijm, tomatenpuree, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Bouillabaisse Broth

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, bloedsinaasappelzest, knoflook, laurier, miso, olijfolie, pastis, peperkorrels, zwart, prei, saffraan, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, visgraten en -koppen, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Shellfish stock

Ingrediënten:
basilicum, geklaarde boter, champignons, coquilles, inktvis, peterselie, prei, saffraan, schalen en koppen van kreeft, garnaal en krab, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, venkelzaad, droge vermout en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijst met vissmaak - arroz a banda

Ingrediënten:
aioli, citroen, garnalen, gedroogde spaanse peper, heilbot, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel, prei, rondkorrelige rijst, saffraandraadjes, schelpen, tomaat, tomatenpuree, ui, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, visafval, viskoppen, water, witvisfilet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vissformatini met groente - sformato di trota salmonata

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, b-tomaat, courgette, droge witte wijn, eierdooier, peper, prei, saffraan, slagroom, ui, verse bladpeterselie, viskoppen, wortel, worteltjes, zeeforelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / groente / vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ossobuco met saffraanrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalfsschenkel, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, saffraan, tijm, tomatenblokjes, ui, vermout, witte wijn, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Haal meer recepten op...