468 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotereilaurierolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterselierode paprikarode wijnrozemarijnrunderbouillonsuikertijmtomaatuivleeswaterwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Boeuf au pistou - Runderstoofpot met kruiden, kaas en knoflook

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tabasco, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Gebakken noedels ui Singapore

Ingrediënten:
bladpeterselie, gele bonensaus, gember, kastanjechampignons, knoflook, krabvlees, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, pindaolie, rijststokjes, rode chilipeper, scampi, shii-take, sjalot, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Lunch / lunchgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Stoofschotel van conch - conch chowder

Ingrediënten:
aardappel, azijn, barbecuesaus, conch, tomaat in blik, gezouten varkensvlees, groene paprika, kipkruiden, knoflook, laurierblad, oregano, peper, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cassoulet de porc et de mouton - Bonen gebakken met varkensfilet, schapen- of lamsschouder en worst

Ingrediënten:
armagnac, broodkruim, bruine fond, cognac, droge witte wijn, fricandeau, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gepekeld varkensvlees, knoflook, kruidnagelen, lamsborst, lamsbotten, lamsschouder, laurier, mager varkensvlees, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, schaapsborst, schaapsschouder, schapenbotten, spek, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatenpuree uit blik, truffel uit blik, truffelvocht, ui, uitgebakken varkensvet, varkensbotten, varkensbraadvet, varkenslende, varkenszwoerd, vet spek, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / schapenvlees / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Ragù di maiale - Varkenssaus

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rozemarijn, salie, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, varkensvlees, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Varkensreepjes met groenten

Ingrediënten:
cayennepeper, erwten, knoflook, koriander, olie, paprika, peper, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvlees en zout

Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Zuurkoolstamppot

Ingrediënten:
ganzenvet, gedroogde paddestoelen, ham, jenever, jeneverbessen, karwijzaad, knoflook, laurier, salami, tomatenpuree, ui, vlees en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
stamppot
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Lamsvlees caldereta

Ingrediënten:
gemalen komijn, hambeen, kaneelpoeder, knoflook, lamsbout, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, paneermeel, pimentón, rode paprika, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, varkensvlees, afsnijsel, verse bladpeterselie, verse munt, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Tripe "Les halles"

Ingrediënten:
boudin noir, bouquet garni, chorizo, gemalen komijn, kalfspoot, knoflook, peper, reuzel, runderpens, serrano-ham, tomatenpuree, ui, varkensbuik, varkensoren, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria España:

Vleesvulling voor empanada de carne

Ingrediënten:
gedroogde ham, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, varkenslende, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Le cassoulet de Castelnaudy - Witte-bonenschotel

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, ganzenvet, gedroogde worst, knoflook, knoflookworst, krabbetjes, kruidnagel, lamsschouder, peper, tomatenpuree, ui, varkenszwoerd, spek, vleesbouillon, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal MatahSambal Badjak

Ingrediënten:
banaan, bouillon, chardonnay, chocolade, djinten, fruit, gewürztraminer, gula djawa, ketjap, ketjap manis, kip, knoflook, limoen, limoensap, lomboks, merlot, olie, rawits, rode wijn, salamblad, sereh, sjalotten, tamarinde, knoflook, tomaat, tomaten, tomatenpuree, trassi, tropisch fruit, varkensvlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Cassoulet

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, eend, eendenconfit, gedroogde witte bonen, geklaarde boter, gezouten varkensvlees, knoflook, kookworst, lamsschouder, ongerookt spek, saucisse à cuire, saucisse de toulouse, stokbrood, tomaat en ui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Vleespastei - murseddu

Ingrediënten:
bloem, gist, kalfslever, knoflook, olijfolie, oregano, peper, peperoncino, tomatenpuree, ui, varkenslever, varkensnier, varkensreuzel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Cassoulet

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, buikspek, knoflook, kruidnagels, lamsbout, lamsschouder, paneermeel, peper, prei, rauwe knoflookworst, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensribbetjes, water, witte bonen, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner uit De Smaakbijbel:

Mafe

Ingrediënten:
groene paprika, kip, knoflook, laurier, pinda, pindakaas, rode chilipeper, rundvlees, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, vlees en wortelgroenten

Keuken:
Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / geitenvlees / bouillon
Haal meer recepten op...