150 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijcitroensapdroge witte wijneieidooierkippenbouillonlaurierlaurierbladmelknootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreiroomsjalottijmuiwaterwitte peperwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Veg!:

Quiche met bietenblad (of snijbiet) en ricotta

Ingrediënten:
bietenloof, bloem, boter, ei, eidooier, knoflook, koolzaadolie, melk, olijfolie, ricotta, slagroom, snijbiet, tijm, ui, volle melk en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Auberginequiche

Ingrediënten:
aubergines, bloem, boter, knoflook, olie, oude goudse kaas, peterselie, slagroom en ui

Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Fazantenpastei - pasticcio di fagiano

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, cognac, eierdooier, fazant, kippenlever, knoflook, laurierblad, mager varkensvlees, marsala, peper, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / gevogelte / feestdagen / ovenschotel
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectentaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, ei, gist, kerriepoeder, knoflook, maïzena, meelwormen, melk, olijfolie, oude kaas, prei, rode paprika, slagroom, ui en zout

Soort:
insecten / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Vol Smaak

Snack of tussendoortje uit Vol Smaak:

Minifrittata's met spinazie en kaas

Ingrediënten:
bloem, ei, gruyère, knoflook, parmezaanse kaas, roomboter, semi-gedroogde tomaten op olie, slagroom en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, knoflook, mosselen, ontbijtspek, slagroom, ui, volle melk en wortel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Ragout van hertenkalf op Bourgondische wijze

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, cognac, grootwild, hertenkalfbout, hertenkalfschouder, knoflook, magere room, mager gerookt spek, marinade met rode wijn, slagroom, ui, wildglace, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Lamsrack met polpetti, gnocchi en spinaziesaus

Ingrediënten:
aardappel, babyspinazie, bloem, boter, ei, knoflook, lamsbouillon, lamsgehakt, lamsrack, munt, olijfolie, pecorino, slagroom en witbrood

Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles / lamsvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Ansjovistaart met ui en paprika

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, boter, ei, knoflook, olie, paprika, peper, slagroom, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Kaaséclairs

Ingrediënten:
augurk, bloem, boter, ei, eidooier, gervais, knoflookpoeder, melk, nootmuskaat, philadelphia, rode paprika uit pot, slagroom, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Heek met een amandelkorst en groene saus

Ingrediënten:
ansjovis, asperge, bloem, boter, citroen, diepvriestuinbonen, doperwten, droge sherry, ei, fino sherry, gemalen amandelen, groene asperge, groene olijven, groene paprika, heekfilet, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, sherryazijn, slagroom, tuinbonen, verse bladpeterselie, verse munt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Catalaanse cannelloni

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cannelloni, chorizoworst, fino sherry, gemalen kruidnagel, ham, jamón, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, manchego, melk, morcilla, olijfolie, prosciutto, rode ui, slagroom, tomaat uit blik, verse peterselie, verse tijm, wit broodkruim, witte butifarra, witte peper en wortel

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paddenstoelenpastei met pennette - pasticcio di penne ai funghi

Ingrediënten:
bloem, boter, eekhoorntjesbrood, ei, gladde pennette, groentebouillon, italiaans boterdeeg, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, porcini, slagroom, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / pastei / paddenstoelen / ovenschotel
Haal meer recepten op...