54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbladerdeegbloembotercrème fraîcheeifetagierstgroentebouillonmelkneutrale olieolijfoliepaprikapoederparmezaanse kaaspeperricottarode paprikarode uiroomrozemarijnslagroomtijmuiwaterzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruidenkoek - tourte aux herbes

Ingrediënten:
aardappel, bladerdeeg, boter, crème fraîche, eierdooier, knoflook, kropsla, peper, slagroom, snijbiet, spinazie, verse dragon, peterselie, spinazie, water, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Inktvistimbaaltjes - cestini di calamaretti

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, garnalen, knoflook, mosselen, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijlinktvisjes, sjalot, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Fazantenpastei - pasticcio di fagiano

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, cognac, eierdooier, fazant, kippenlever, knoflook, laurierblad, mager varkensvlees, marsala, peper, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / gevogelte / feestdagen / ovenschotel
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Groentenquiche

Ingrediënten:
30plus kaas, bloem, champignon, courgette, demi creme fraiche, ei, gedroogde italiaanse kruiden, knoflook, margarine bladerdeeg, olijfolie, peper, ui, winterpeen en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rundvlees pastei met paddestoelen en rijst

Ingrediënten:
aardappel, biefstuk, bladerdeeg, dijonmosterd, ei, gedroogde paddestoelen, knoflook, morilles, olijfolie, pompoen, sjalot, verse marjolein, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Gekarameliseerde-knoflooktaart

Ingrediënten:
balsamicoazijn, crème fraîche, ei, geitenkaas, harde geitenkaas, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, slagroom, tijm, water, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Spinazietaart - erbazzone reggiano

Ingrediënten:
boter, ei, gerookte ham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, snijbiet, spinazie, tarwebloem, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Aardperentaart met snijbiet

Ingrediënten:
aardperen, citroen, crème fraîche, ei, feta, knoflook, korstdeeg, olijfolie, peper, plantaardige olie, rozemarijn, slagroom, snijbiet en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Picknick / diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Griekse hartige picknicktaart

Ingrediënten:
aubergine, bladerdeeg, ei, feta, knoflook, langkorrelrijst, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie, ui, versgemalen zwarte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Pizzapastei met gorgonzola en venkel

Ingrediënten:
ei, gorgonzola, kaas, knoflookteen, olie, pizzadeeg, pizzakruiden, rozemarijn, veldchampignon, venkelknol, peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / buffet / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Flespompoen Tijm Broodpudding

Ingrediënten:
tijm, bruinbrood, flespompoen, gruyère, boter, olijfolie, paprikapoeder, pitten, rode ui, scharreleieren, knoflook, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Preitaart - prassopitta

Ingrediënten:
boter, ei, filodeeg, knoflook, mizithra-kaas, nootmuskaat, peper, prei, ricotta, tomaat, verse dille en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks / Balkan
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Picknick / lunch uit De zomerkeuken:

Ricottataart met zomerse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, ei, knoflook, kruiden, olijfolie, oregano, paprikapoeder, parmezaanse kaas, ricotta, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Zoete empanada's met varkensvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, cayennepeper, ciderazijn, ei, fino sherry, gemalen komijn, haaskarbonade, kaneel, kippenbouillon, knoflook, pijnboompitten, pimientos del piquillo, rode ui, tomatenpasta, tomatenpuree, verse koriander, witte wijn, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

varkens-empanada

Ingrediënten:
bloem, chorizo, ei, gemalen zwarte peper, ham, instantgist, knoflook, maïsmeel, olie, olijfolie, paprika, paprikapoeder, saffraandraadjes, tafelsuiker, tomaten uit blik, ui, varkenslende, verse peterselie, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Paddestoelenquiche met radijssalade

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, extra vierge olijfolie, grove mosterd, kastanjechampignons, knoflook, oesterzwammen, radijs, rode ui, sojasaus, tarwebloem, tijm en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / quiche / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Ansjovis-uientaart - pissaladière

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bloem, ei, knoflook, laurierblad, olijfolie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, water, witte ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
quiche / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty more:

Corsicaanse taart met courgettebloemen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, brocciu, citroen, courgettebloemen, ei, feta, knoflook, munt, olijfolie, pecorino, peterselie, pijnboompitten, rode ui, roomboterbladerdeeg, salie, snijbietbladeren, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Tomaten-amandeltaart

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, broodkruimels, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, roomboterbladerdeeg, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Ansjovistaart met ui en paprika

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, boter, ei, knoflook, olie, paprika, peper, slagroom, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Rijsttimbaal - timballo di riso

Ingrediënten:
boter, eierdooier, gedroogde paddenstoelen, italiaanse saucijsen, kippenlever, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, zout en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche / rijst / orgaanvlees / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalfsgehakt in bladerdeeg - sgonfiotti di carne

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, chilipeper, ei, frituurolie, groene olijven, kalfsgehakt, knoflook, peper, sultana's, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / kalfsvlees / quiche / pastei
Haal meer recepten op...