653 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroencitroensapcourgetteeigroentebouillonkaneelknoflookkomkommerkorianderkruidenlente-uioliepeperpeterselierode uisjalottomaatwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Geraspte knolselderijsalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, champagneazijn, feta, gedroogde munt, gele puntpaprika, knoflook, knolselderij, munt, olijfolie, rode chilipeper, rode ui en witlof

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / bijgerecht uit Hoe te eten:

Taboulé

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroen, lente-ui, munt, olijfolie en tomaten

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige çig köfte

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, gerookt paprikapoeder, ijsblokjes, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode chilipeper, sjalot en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
carpaccio/tartaar
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Pittige kisirsalade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, fijne bulgur, granaatappelsiroop, groene chilipeper, munt, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, tomatenpuree, trostomaten en water

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Boerenkool:

Met Couscous Gevulde Palmkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, couscous, ui, munt, olijfolie, palmkoolbladeren en pijnboompitten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht uit Polpo:

Rìsi e bìsi

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, carnarolirijst, doperwten, extra vierge-olijfolie, munt, pancetta, parmezaanse kaas, risottorijst, ui en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Brunch / lunch / bijgerecht uit Boerenkool:

Quinoa, Boerenkool & Granaatappel

Ingrediënten:
bladpeterselie, boerenkoolbladeren, ciderazijn, citroen, granaatappel, courgette, lente-uitjes, munt, olijfolie, palmkoolbladeren, quinoa en 
zout en peper

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

venkelsalade

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, citroenen, extra vergine olijfolie, munt, radijsjes, rode ui, venkelknol en witlof

Keuken:
Italiaans
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Turkse lepelsalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogde munt, granaatappelpitten, granaatappelsiroop, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode wijnazijn, sjalot, trostomaat en turkse chilipeperpasta

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Luchtige avocado-yoghurtsaus met kruiden

Ingrediënten:
avocado, bladpeterselie, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, limoensap, munt, olijfolie, prei, scherpe turkse rode chilipeperpasta, trostomaat, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Bulgurkoekjes met salade en vinaigrette

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, druiven, groene chilipeper, groene puntpaprika, knoflook, lente-ui, munt, novita-sla, olijfolie, paneermeel, rode puntpaprika, tomatenpuree, vinaigrette voor bulgurkoekjes en witte druiven

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht uit Veg!:

Soep van erwtjes en peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, erwtjes, groentebouillon, koolzaadolie, munt, olijfolie, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Fattoush Met Granaatappel Melasse Dressing

Ingrediënten:
bladpeterselie, ciderazijn, citroen, gedroogde munt, granaatappel, granaatappelmelasse, kerstomaat, komkommer, lente-uitjes, little gem, munt, olijfolie, pitabroodjes, knoflook en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Pittige kip met lepelsalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, griekse yoghurt, harissa, kipfilet, komkommer, munt, olijfolie, paprika, pitabroden, rode peper, rode ui, rodewijnazijn, sherryazijn, sjalot en trostomaat

Soort:
gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Bloemkooltabouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroensap, granaatappelpitjes, koriander, lente-ui, munt, olijfolie en pompoenpitten

Soort:
groente
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Aardappelslag met feta

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroen, dijonmosterd, dille, feta, griekse yoghurt, kappertjes, lente-uitjes, munt, nieuwe aardappeltjes, olijfolie extra vierge, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Haal meer recepten op...