351 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbladpeterseliebotercitroencitroensapcourgettekerstomaatknoflookkomkommerkorianderkruidenolijfolieoreganopeperpeterselierode uisuikertomatenpureeuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Spaghetti met tomaat en ricotta

Ingrediënten:
basilicum, fruit, gedroogde tijm, tomaat, parmezaanse kaas, kaas, knoflook, kruiden, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pasta, peper, ricotta, spaghetti, tijm, tomaat, tomaten, ui, water en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ontbijt / brunch / diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

'Pizza' met feta, tomaat en olijven

Ingrediënten:
balsamicoazijn, briochedeeg, ei, feta, gedroogde munt, grof zeezout, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, peterselie, pomodori, suiker, ui, zout en zwarte peper

Soort:
pizza
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

gevulde tomaten en paprika´s

Ingrediënten:
amandelen, gele paprika, gemalen peper, groene paprika, knoflookzout, olijfolie, rijst, rozijnen, tomaat, ui, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ontbijt / brunch / diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

'Pizza' met feta, tomaat en olijven

Ingrediënten:
balsamicoazijn, briochedeeg, ei, feta, gedroogde munt, grof zeezout, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, peterselie, pomodori, suiker, ui, zout en zwarte peper

Soort:
pizza
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tomaten met rijstvulling en extra specerijen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, gemalen kruidnagel, kaneel, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rozijnen, suiker, ui, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Tuinbonen, tomaten en ansjovis met verse kaas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bosui, citroen, citroenrasp, citroensap, extra vergine olijfolie, kerstomaat, ricotta, tuinbonen, verse kaas, verse munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Salade van krombekboon met salsa verde & tomaat

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, kappertjes, knoflook, koriander, krombekbonen, limoen, munt, peper, peterselie, tomaatjes, ui en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Met rijst gevulde tomaten - domates yemistes me rizi plus variaties

Ingrediënten:
aubergine, broodkruim, courgette, duiven, gemalen piment, knoflook, krenten, olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijn, suiker, tomaat, verse dille, verse munt, verse peterselie, water, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks / Turks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gevulde groenten

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, courgette, gedroogde munt, half-om-halfgehakt, kortkorrelige rijst, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peper, peterselie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Mulletjes met chermoula

Ingrediënten:
citroen, komijnzaad, koriander, mul, munt, olijfolie, paprika, peper, peterselie, saffraan, tomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Haal meer recepten op...