44 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijboterbouilloneigroentebouillonknoflooklaurierlaurierbladmelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnslagroomtomatenpureeuiwitte wijnwortelzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Navarin printanier - Stoofpot van lam met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, bruine lamsfond, doperwten, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, meiknolletjes, olie, peper, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, runderfond, sperziebonen, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, winterwortelen, witte uien en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Navarin met mosterd-croutons

Ingrediënten:
bloem, bruine fond, courgette, grove mosterd, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, krielaardappelen, laurier, mager lamspoulet, meiknolletjes, stokbrood, tijm, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rundergebraad gemarineerd in bier

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bier, bleekselderij, bloem, citroen, knoflook, laurier, olie, peper, peperkorrels, rundergebraad, sinaasappel, tijm, ui, vetstof, wortel en zout

Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Lunch / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krokante eendenbonbons

Ingrediënten:
aardappel, bloem, eendenbouten, ei, eidooier, frituurolie, hoisinsaus, tijm, vers broodkruim, volle melk, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Winterse stoofschotel met dumplings

Ingrediënten:
aardappel, babywortels, bakpoeder, balsamicoazijn, bloem, boter, champignons, dijonmosterd, gezouten boter, groentebouillon, knoflook, limabonen uit blik, mosterdpoeder, olijfolie, ongekookte rode bieten, pastinaak, prei, sjalot, tijm, kruiden, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / noedels
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Estofat de buey amb chocolata - Catalaanse runderstoof met chocolade

Ingrediënten:
bloem, bonenkruid, botifarraworst, buikspek, cata, droge sherry, knoflook, laurier, majoraan, nieuwe aardappel, olijfolie, peterselie, pure chocolade, runderstoofvlees, tijm, ui, varkenssaucijsjes, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroenkruid, courgette, droge witte wijn, frituurvet, groene kruiden, grof zeezout, kabeljauwfilet met huid, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, peper, peterselie, rozemarijn, spaanse peper, tijm, tomaten, tomatensap, ui, vastkokende aardappels en zoete paprika

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mechelse waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, doperwten, eidooier, fleur de sel, gedroogde tijm, gouden carolus, groentebouillon, jonge gele bieten, jonge pastinaken, jonge worteltjes, kervel, knoflookolie, krielaardappel, paarse wortel, peper, room, sesamzaad en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Vol-au-vent

Ingrediënten:
aardappelpuree, bladerdeeg, bleekselderij, bloem, boerderijkip, boter, bottarga van ei, ei, eidooier, jeneverbessen, kalfsgehakt, kastanjechampignons, knoflook, kruidnagel, laurier, mousselinesaus, nootmuskaat, paneermeel, parijse champignons, peper, peperkorrels, piment d'espelette, prei, shiitake, tijm, ui, veldsla, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Lunch / snack of tussendoortje uit Plenty more:

Pasteitjes met wortelgroenten

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, ei, fijne kristalsuiker, flespompoen, groene chilipeper, groentebouillon, kardemom, karwijzaad, kerriepoeder, knoflook, koriander, olijfolie, pastinaak, tijm, ui, wortel, zout, zure room, zwartemosterdzaad en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg

Recept van Simone's Kitchen:

Vis ovenschotel

Ingrediënten:
kaas, bloem, boter, grove mosterd, koolvis, kruimige aardappels, melk, nootmuskaat, peper, melk, spinazie, tijm en zout

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Antilliaanse runderstoofpot

Ingrediënten:
aardappels, bloem, boter, gedroogde tijm, gerookte spekjes, knoflooktenen, neutrale olie, paprika, passata, peper, peper en zout, rijst, runderbouillon, gemalen chilipeper, stoofvlees en uien