72 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapcourgetteeifetagroenteknoflookkorianderkruidenmuntolijfoliepaprikapeperpeterselierode uisuikertijmuiwaterwortelzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde groente anders gepaneerd

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, noten, kokosnootvruchtvlees, graankorrels, groente, grutten, havermout, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Veganistische gefrituurde groente

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, graanmelk, groente, notenmelk, olijfolie, paneermeel, peterselie, sojamelk, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

13 toevoegingen aan Knapperige meer-in-de-pan van amarant

Ingrediënten:
amandelen, amarant, appel, bakpoeder, bieslook, bladgroente, bloem, cranberry, ei, gedroogde abrikoos, gedroogde kersen, gedroogd fruit, hazelnoot, knoflook, kool, lente ui, melk, mierikswortel, neutrale olie, noten, pecannoot, peper, pindakaas, room, sjalot, slagroom, snijbiet, sojasaus, spinazie, tijm, walnoten, zoete maiskorrels en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Perziken en speck met oranjebloesemdressing

Ingrediënten:
ahornsiroop, balsamicoazijn, gedroogde schouderham, grof zeezout, olijfolie, oranjebloesemwater, perzik, roodlof, snijbietblaadjes, speck, waterkers, witlof en zwarte peper

Soort:
salade / vlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gevulde eend met olijven - canard farci aux olives

Ingrediënten:
bouillon, broodkruim, brousse kaas, citroen, eend, eendenorganen, ei, gepekelde groene olijven, grof zout, knoflook, mirepoix, nootmuskaat, olijfolie, oreganobloesem, peper, ricotta, snijbietblad, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Snack of tussendoortje uit De vrolijke keuken:

Boter op zee

Ingrediënten:
aardbei, amandel, avocado, groente, honing, mayonaise, olijfolie, peper, pindakaas en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Bijgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Rode kool

Ingrediënten:
appel, azijn, boter, groente, jeneverbes, kruidnagel, olijfolie, peper, rode kool, rode wijn, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Recept uit Vegan, Schnell Schnell:

Tomaten-Bohnensalat / Tomaten-bonensalade

Ingrediënten:
abrikozen, agavesiroop, boerenbrood, gele kerstomaten, grote witte bonen, jonge spinazie, knoflook, mizuna, olijfolie, peper, pluksla, rode kerstomaten, rozemarijn, snijbiet, sperziebonen, tijm, tomatensap, waterkers, witte wijnazijn en zout

Soort:
salade / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Carpaccio van gepofte gele biet

Ingrediënten:
citroenzest, fleur de sel, gele biet, gele kerstomaat, groente, grof zeezout, knoflookolie en peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Chioggiabietjes met linzen en yuzu

Ingrediënten:
ahornsiroop, chioggiabietjes, citroensap, minisnijbietblad, olijfolie, puylinzen, rode ui, waterkers, yuzupoeder, yuzusap, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty more:

Corsicaanse taart met courgettebloemen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, brocciu, citroen, courgettebloemen, ei, feta, knoflook, munt, olijfolie, pecorino, peterselie, pijnboompitten, rode ui, roomboterbladerdeeg, salie, snijbietbladeren, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Kubbeh hamusta

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Kruidentaart

Ingrediënten:
anarikaas, bleekselderij, bosui, cheddar, citroen, dille, ei, feta, fijne kristalsuiker, filodeeg, goudse kaas, munt, olijfolie, peterselie, ricottakaas, rucola, snijbiet, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
quiche / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Jeruzalem:

Snijbietbeignets

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, dille, ei, feta, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, snijbiet, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Schuimige Groentesoep Met Citroenpangrattato

Ingrediënten:
ansjovis, asperge, bloemkool, boter, citroen, eidooier, groentebouillon, groenten, kervel, knoflook, knolselderij, kippenbouillon, bakolie, olijfolie, pastinaak, peultjes, slagroom, spinazie, tuinbonen, tuinerwten, uien, verse dille, witbrood, wortel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Lentesalade van tuinbonen en doperwten

Ingrediënten:
amandelen, bernagiebloemen, bindsla, basilicum, munt, blanke amandelen, citroen, doperwten, erwtenscheuten, gedroogde munt, gehakt, amandel, geitenkaas, gerst, extra vierge olijfolie, groenten, grof zout, ingemaakte citroen, water, olijfolie, parelgerst, rosé, vruchtensap, zout, tuinbonen, kruiden, versgemalen zwarte peper, citroensap, water, zachte geitenkaas, zeezoutvlokken, zout en zwarte peper

Haal meer recepten op...