130 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbladpeterseliebloembotercitroencitroensapeiknoflookkorianderkruidenlamsvleesoliepeperrozemarijntijmtomaatuivleeswaterwortelzeezoutzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Içli köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, fijne bulgur, ijsblokjes, kaneel, lamsbout, lamsschouder, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, piment, pistachenoten, plantaardige olie, platbrood, rode ui, scherp paprikapoeder, specerijenmix voor lamsvlees en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ovenschotel van lamsvlees uit Avignon - daube d'Avignon

Ingrediënten:
buikspek, cognac, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, kruidnagel, lamsbout, laurierblad, olijfolie, peper, rode côte du rhône, rode wijn, snijpeterselie, ui, verse tijm, zout en zwoerd

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harira

Ingrediënten:
berglinzen, bruine boter, gedroogde kikkererwten, kippenbouillon, koriander, lamsbout, langkorrelrijst, natron, olie, orientaalsche groente- en soepkruiden, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsoesters in kasha-korst

Ingrediënten:
boekweitgrutten, boter, citroensap, eiwit, extra vergine olijfolie, knoflook, lamsbout, peterselie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsworstjes aan pennen

Ingrediënten:
eiwit, extra vergine olijfolie, kappertjes, lamsbout, lamslende, lente-ui, magere yoghurt, oregano, oud brood, peterselie, rode wijnazijn, suiker, tomaat, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Caldereta de cordero de la pastora - Gestoofd lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, cognac, groene paprika, guindilla paprika, knoflook, lamsbout, olijfolie, peterselie, pimenton dulce, pimenton picante, tijm, ui, witte wijn, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Lamsvlees caldereta

Ingrediënten:
gemalen komijn, hambeen, kaneelpoeder, knoflook, lamsbout, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, paneermeel, pimentón, rode paprika, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, varkensvlees, afsnijsel, verse bladpeterselie, verse munt, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleeskebabs Turks nr 1

Ingrediënten:
champignon, gemalen kaneel, gemalen komijn, kerstomaat, knoflook, lamsbout, olijfolie, paprika, tijm, ui, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Lamsstukjes met aubergineyoghurt - Ali nazik

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, bonenkruid, boter, grove bulgur, knoflook, komijn, lamsbout, olijfolie, paprikapoeder, pepertje, pul biber, rode paprika, tomatenpuree, turkse yoghurt, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Lamspootjes met linzen variatie

Ingrediënten:
bouillonpoeder, gember, kaneel, knoflook, lamspoot, lamsschenkel, lamsschouder, olijfolie, peterselie, rode linzen, rozemarijn, sinaasappelschil, sojasaus en ui

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Lamspootjes met linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonpoeder, knoflook, lamspoot, lamsschenkel, lamsschouder, olijfolie, peterselie, rode linzen, rode wijn, rozemarijn, selderijknol, tomaten uit blik, ui, winterpeen en witte wijn

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebraden lamsvlees - lamsvleeskebabs - lamskoteletten - mechoui

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, lamskotelet, marinade, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Shoua (Marokkaanse kebab)

Ingrediënten:
chilipoeder, chilivlokken, komijn, koriander, lamsvlees, olijfolie, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

cochifrito

Ingrediënten:
citroensap, gemalen zwarte peper, knoflook, lamsvlees, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, citroen, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, olijfolie, saffraandraadjes, tomaat, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Haal meer recepten op...