719 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroensapeikippenbouillonknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepeperplantaardige oliepreirunderbouillontijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht uit Indonesie:

Mosselsoep II

Ingrediënten:
arachideolie, citroenschil, daoen salam, dikke kokosmelk, kerrie djawa, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mosselen, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Coquilletartaar met witte chocolade

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, champignon, coquille, droge witte vermout, druivenpitolie, garnaal, halfvolle melk, ingelegde citroen, knoflook, korianderzaad, olijfolie, peperkorrel, prei, sherryazijn, sint-jakobsschelp, sjalot, slagroom, venkel, verse bieslook, visbouillon, walnotenolie en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Indonesische kippensoep met rijstnoedels

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, chilipoeder, citroen, gember, kemerinoten, kip, knoflook, koenjit, lente-ui, noedels, olijfolie, pindaolie, sjalot, taugé en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Fricassée babi

Ingrediënten:
aardappels, arachideolie, bosui, foelie, garnalenpasta, kousenband, kruidnagels, peterselie, peultjes, sambal trassi, sjalotten, knoflook, trassi bakar, varkensvlees en witte peper

Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamskhoresh met rabarber

Ingrediënten:
arachideolie, boter, granaatappelsiroop, lamsvlees, munt, peterselie, rabarber, saffraan, ui en water

Keuken:
Iraans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, kaneel, paprikapoeder, pompoen, runderstoofvlees, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Veau Viennoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, arachideolie, bloem, broodkruim, ei, kalfsoester, kappertjes, peper, bladpeterselie, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Groentebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, foelie, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruidnagel, laurier, lavas, gedroogde paddestoelen, prei, rozemarijn, selderij, zoete sojasaus, tijm, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Betzels - Sigaren met aardappel

Ingrediënten:
aardappelpuree, arachideolie, ei, eidooier, filodeeg, olijfolie, peper, peterselie, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Kip-hampasteitjes

Ingrediënten:
agaragar, arachideolie, bladpeterselie, dijonmosterd, druivenpitolie, ei, gerookte ham, grove mosterd, kippenbouillon, kippendij, kippenvellen, pekelwater, prei, roomboterbladerdeeg, ui, verse dragon, volle melk, volle room, witte wijn en wortel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kardemomrijst met gepocheerde eieren en yoghurt

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, ei, geelwortelpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, korianderzaad, limoensap, peterselie, ui, water, witte wijnazijn, zeezoutvlokken en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Gribichesaus

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, bieslook, cornichons, dragon, ei, kappertjes, krulpeterselie, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / mosterd
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Kikkerbilbitterbal

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, ei, jeneverbessen, kikkerbilletjes, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, puy-linzen, mangochutney, paneermeel van inktvisbrood, peperkorrels, peterselie, prei, selderij, sjalot, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Komkommer met garnalen

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, droge witte wijn, ketjap benteng manis, kippenbouillon, komkommer, olie, peper, tomaat, ui, verse garnalen, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalencurry - kari oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, gemberwortel, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirienoten, koenjit, kurkuma, limoensap, noorse garnalen, peper, sambal trassi, ui, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / hoofdgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, bloem, bospeen, bouquet garni, champignon, doorregen spek, knoflook, peper en zout, peterselie, port, rode bourgogne, runderfond, suiker, sukadestuk, ui en zilverui

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Kip met varkensvlees in pindasaus - pipi-an I

Ingrediënten:
annattozaad, arachideolie, citroensap, kippenbout, knoflook, krulpeterselie, lichte sojasaus, magere varkenslappen, mager spek, olie, peper, pindakaas, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees / gevogelte
Haal meer recepten op...