208 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloemboekweitmeelbotereieidooiergedroogde gisthoninginstantgistkaneelkarnemelkknoflookkristalsuikerolijfoliepeperplantaardige oliepoedersuikersuikertarwebloemuivolle melkwaterzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Bas Robben - Zuur

Recept uit Zuur:

Finse Zoetzure Twisters

Ingrediënten:
anijspoeder, appel, appelsap, donkere basterdsuiker, suiker, gedroogde gist, gemalen karwijzaad, golden syrup, melk, nootmuskaat, olie, patentbloem, roggebloem, kruidnagelpoeder, zout en boter

Keuken:
Fins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Mouna au lait - Zoet melkbrood

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, droge gist, ei, eidooier, melk, sinaasappelrasp, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasteitjes met spinazievulling - empanadas

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, bloem, droge gist, ei, knoflook, melk, olijfolie, peper, pijnboompitten, plantaardig vet, reuzel, rozijnen, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / pastei
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gedroogde gist, kaneel, krenten, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, sukadesnippers en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt uit Brits bakboek:

Crumpets plus zuurdesemvariatie

Ingrediënten:
bakpoeder, gist, karnemelk, olijfolie, patentbloem, roggedesem, roggemeel, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Brits
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Pikelets

Ingrediënten:
bakpoeder, gist, karnemelk, olijfolie, patentbloem, roggemeel, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Pirosjki

Ingrediënten:
boter, dille, droge gist, ei, half-om-halfgehakt, meel, melk, suiker, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Russisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

marokkaans brood

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde gist, melk, olijfolie, venkelzaad, vloeibare honing, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Haremnavels met sinaasappelsiroop

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, gedroogde gist, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoot, kristalsuiker, melk, plantaardige olie, sinaasappelsiroop en tarwebloem

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Gistdeeg

Ingrediënten:
bloem, gist, melk, olijfolie, venkelpoeder en zout

Keuken:
Duits
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

coca met ui en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, chilivlokken, gedroogde gist, melk, olijfolie, patentbloem, pijnboompitten, rozijnen, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht / quiche
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Vlechtbrood (2 broden)

Ingrediënten:
boter, droge gist, eiwit, maanzaad, sesamzaadjes, suiker, tarwebloem, volle melk, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Hartig afbreekbrood

Ingrediënten:
bieslook, boter, droge gist, ei, gedroogde tomaat, gedroogde tomaten, melk, olie, semolina, tarwebloem, verse peterselie en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Recept uit Made in Sicily :

Pizzadeeg

Ingrediënten:
00-bloem, gist, melk, olijfolie, suiker en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hubkes hubertusbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, gist, melk, plantaardige olie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Hamburger Bun

Ingrediënten:
zwart uienzaad, bloem, citroenolie, eidooier, l-cysteine, maanzaad, reuzel, sesamzaad, suiker, vanille-extract, gist, verzadigd braadvet en volle melk

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Elzasser kugelhopf

Ingrediënten:
bloem, boter, droge gist, ei, kirsch, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, rum, sinaasappelrasp, suiker, witte amandelen en zout

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / diner / nagerecht uit Twaalf:

Heiligenbrood

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, gist, melk, olijfolie, walnoten en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Haal meer recepten op...