Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroencitroensapcourgetteeiknoflookkorianderolieolijfolieoreganopaprikaparmezaanse kaaspeperpeterselierode paprikasuikertijmtomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Aubergine-pastasalade

Ingrediënten:
aubergine, azijn, cherrytomaten, gerookte amandelen, harde hollandse geitenkaas, kappertjes, knoflook, olijfolie, penne rigate, peper, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Bijgerecht uit Smart BBQ:

Aubergine met geitenkaas

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, bosui, citroen, geitenkaas, kerstomaat en komkommer

Soort:
salade / barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en groentelaagjes

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bloem, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, tomatensaus, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Wittebonenpuree met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bonen, boter, citroensap, groentebouillon, olijfolie, peper, peterselie, tahin, witte boon en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Aubergine Parmigiana

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, basilicum, olijfolie, parmezaanse kaas, rode ui, tomatenblokjes uit blik, tomatensaus, versgemalen zwarte peper en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Ditalinitimbaal met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, ditalini, luganega-worst, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas en provolone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Aubergine-gehaktbrood

Ingrediënten:
aubergine, ei, knoflook, olijfolie, paneermeel, pijnboompitjes, provençaalse kruiden, rundergehakt, ui, wittebroodmeel en zonnebloempitten

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, broodkruim, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, ui, venkel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroen, knoflook, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Aubergine parmagiana

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, broodkruim, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, sjalot, tomaat uit blik, tomatenpuree en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aubergine frites

Ingrediënten:
aubergine, bloem, maldonzout, olijfolie, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
veganistisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Aubergine in yoghurtsaus

Ingrediënten:
aubergine, biogarde roer, djinten, gemalen komijn, mosterdpoeder, olie, peper, rode spaanse peper, suiker, volle yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Aubergine Yoghurtmoussaka

Ingrediënten:
aardappelen, aubergines, feta, gedroogde oregano, griekse yoghurt, groentebouillonblokje, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, scharrelei, knoflook, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, tomatensaus, basilicum, versgemalen zwarte peper, yoghurtsaus en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, brood, kalfsgehakt, ui, olijfolie, passata, pecorino en tomaten

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Plenty:

Aubergine met karnemelksaus

Ingrediënten:
aubergine, citroentijm, granaatappel, griekse yoghurt, karnemelk, knoflook, maldon zeezout, olijfolie, za'atar en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

ingelegde aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, gedroogde chilivlokken, oregano, laurierblaadjes, olijfolie, wittewijnazijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Broodpudding met Aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bieslook, boter, cheddar, ei, emmentaler, gerookte tofu, gruyère, melk, monterey jack kaas, peterselie, roggebrood, salie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine parmesan

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, tomatensaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Ontbijt / diner / lunch uit Honey & co:

Sabich met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, ei, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, pita, rode chilipeper, tahin, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...