85 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloemboterdijonmosterdeieidooierknoflookkomkommermosterdolieolijfoliepeterseliesjalotsuikertomaatuiwaterwijnazijnwitlofwitte peperwitte wijnazijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Mosterdmayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, eidooier, mosterd, peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Biefstuk met ravigotesaus

Ingrediënten:
aardappels, azijn, bietjes, bladpeterselie, citroen, citroensap, boter, gehakt, kappertjes, olijfolie, sjalot, peper, wortels, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Basisrecept uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, peper, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, citroensap, eidooier, maïsolie, mosterd, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Mosterdvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, peper, scherpe mosterd, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Recept uit Spuntino:

ansjovisdressing

Ingrediënten:
ansjovis op olie, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, peper, rodewijnazijn, tabasco, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure gehaktballen

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, peper, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Basisrecept uit Cocina Nueva:

Mayonaise

Ingrediënten:
canola-olie, citroensap, dijonmosterd, eidooier, fruitige olijfolie, milde olie, sherryazijn, suiker, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Harold Pereira, Eveline Stoel, Mirjam Rijst, Martien Holtzappel en Nawal Batoun - Un Buku

Diner / lunch / hoofdgerecht van Un Buku:

Soep van fleskalebas (Lauki of poe-soep)

Ingrediënten:
azijn, citroensap, fleskalabas, kipfilet, kippenbouillonblokje, kippenpoot, knoflook, kokosmelk, maïsolie, massala, selderij, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Witlofsalade met gorgonzola

Ingrediënten:
citroensap, gorgonzola, groene olijven, grove mosterd, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode wijnazijn, roodlof, sjalot, witlof, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure gehaktballen variatie

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, kruidnagel, peper, rozijnen, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Gebakken mini-artisjokken en aioli met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, maïzena, mini-artisjokken, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, wittewijnazijn, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Winterbowl met avocadocreme

Ingrediënten:
avocado, brood, citroensap, ei, peper, peterselie, pompoenpitten, roomkaas, veldsla, witlof, witte wijnazijn, wortel, zoete grove mosterd, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Croque-madam

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenzest, ei, gekookte ham, gepekelde radijs, grof zeezout, kervel, oud bruggekaas, peper, rode nerf zuring, tomaten, tuinkers, waterkers, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / varkensvlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Frambozenvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, frambozen, frambozenazijn, hazelnootolie, olie, olijfolie, peper, vanillesuiker, wittewijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gebakken prei

Ingrediënten:
appelazijn, bosui, citroensap, crème fraîche, ei, fijne kristalsuiker, kappertjes, kardemompeulen, korianderzaad, olijfolie, panko, prei, rode paprika, roze peperkorrels, water, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gerookte lamskoteletjes met auberginepuree, jalapeñosaus en zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Winterbowl met avocadocreme - variatie met venkel

Ingrediënten:
avocado, brood, citroensap, ei, peper, peterselie, pompoenpitten, roomkaas, veldsla, venkel, witlof, witte wijnazijn, wortel, zoete grove mosterd, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...