200 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigemalen kaneelgemberhoningkaneelstokjeknoflookkorianderkruidenkruidnagelkurkumamelkolijfoliepeperspecerijensteranijssuikeruiwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Ingemaakte pruimen

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneel, kristalsuiker, maïzena, pruimen en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Ingemaakte kersen

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneel, kersen, kristalsuiker, maïzena en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Ontbijt / lunch uit Comptoir Libanais:

Dadeljam

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, gedroogde dadels, gehakt, amandel, gemberpoeder, kaneel, kruidnagels, sinaasappel, tafelsuiker en water

Keuken:
Libanees
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

worteldip

Ingrediënten:
cayennepeper, gemberpoeder, kaneel, knoflookteen, olijfolie, water, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Turkse koffie met specerijen

Ingrediënten:
anijszaad, espressokoffie, gemalen kardemom, gemberpoeder, kaneel, kardemom, korianderzaad, mastiek, suiker en water

Keuken:
Turks / Orientaals / Sefardisch / Joods
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met kweeperen

Ingrediënten:
boter, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kweepeer, lamsbout, saffraandraadjes, spaanse ui, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

kruidnootjes

Ingrediënten:
baksoda, bloem, bruine basterdsuiker, gemberpoeder, boter, kaneel, kardemompoeder, kruidnagel, speculaaskruiden, water en bakpoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Mangosalade

Ingrediënten:
banaan, bruine suiker, cognac, gemberpoeder, kaneel, mango, sinaasappel, water en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / veganistisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Gembercake

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, gembermarmalade, gemberpoeder, kaneel, plantaardige olie, suiker, vloeibare stroop, water en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gember-melassetaart

Ingrediënten:
bloem, ei, gemberpoeder, gemberwortel, kaneel, kruidnagelpoeder, melasse, natriumbicarbonaat, neutrale olie, suiker, vanilleroom, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Taaitaai

Ingrediënten:
gemalen anijszaad, gemberpoeder, honing, keukenstroop, ei, roggemeel, tarwebloem, soda, kaneel, nootmuskaat en water

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Recept uit Hoe dan?!:

Pepparkakor

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gedroogde citroenschil, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, piment, siroop, speculaaskruiden, stroop, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Mueslirepen

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, noten, honing, havermoutvlokken, lijnzaad, ontpitte dadels, sesamzaad, sultanarozijnen, tl geraspte citroenschil, kaneel, water, zaden en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

in een pan gebakken kip gevuld met couscous

Ingrediënten:
amandelen, boter, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kip, rozijnen, saffraandraadjes, ui, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Haal meer recepten op...