43 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebasilicumgemberkipfiletkippenbouillonknoflookkomijnzaadkorianderzaadkurkumalaoslimoenlimoensapoliepeperplantaardige olierode chilipepersjalotsuikeruivissauszout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Stoofpot van aubergine en zoete aardappels met kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, champignon, citroengras, gember, groentebouillon, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, kokosmelk, korianderblaadjes, korianderstelen, limoen, mini-aubergine, palmsuiker, rode peper, thaise groene currypasta, thaise sjalotjes, venkelzaad en zoete aardappel

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Pindasaus

Ingrediënten:
chilipasta, citroengras, kokosmelk, korianderzaad, palmsuiker, pecannoten, peper, pinda's, sojasaus. licht en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Lunch / avondmaal uit Nigella bijt:

Thaise curry met pompoen en zeebanket

Ingrediënten:
citroengras, gepelde rauwe garnalen, javaanse suiker, kokosmelk, koriander, kurkuma, limoenblaadjes, limoensap, paksoi, pompoen, thaise currypasta, visbouillon en zalmfilet

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige rendang met kokos

Ingrediënten:
braadlap, citroengras, donderbruine suiker, gemberwortel, jasmijnrijst, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenrasp, palmsuiker, rawit, tamarindepasta en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Rendang

Ingrediënten:
citroengras, gember, kokosmelk, komijnzaadjes, korianderzaadjes, laos, palmsuiker, rode pepers, runderstoofvlees, steranijs, knoflook, uien en zonnebloemolie

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroosterde kip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kip, knoflook, kokosmelk, palmsuiker, sjalot, sojasaus, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Emily Jonzen - De smaak van kokos

Diner / lunch / voorgerecht uit De smaak van kokos:

Kippensoep Met Minimais & Limoen

Ingrediënten:
champignons, citroengras, gember, groene chilipepers, koriander, kippenbouillon, kippenpoten, kokosbloesemsuiker, kokosmelk, kokosolie, limoenen, palmsuiker, shiitakes, sjalotten en vissaus

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food

Recept uit Solo Food:

Groene curry met kip en doperwten

Ingrediënten:
citroengras, doperwten, kippendijfilet, kokosmelk, koriander, limoen, pandanrijst, rijstolie, suiker en thaise groene currypasta

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kip-kokossoep - tom kha gai

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengras, groene thaise chilipeper, jonge galanga, kha orn, kipfilet, kokosmelk, limoensap, nam pla, nam prik pow, prik khee noo, suiker, ta krai, thaise vissaus, verse koriander en zwarte chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Garnalensaté

Ingrediënten:
citroengras, gamba, kaffir-limoenblaadjes, kaneelstokje, knoflook, kokosmelk, lente ui, medium hete currypasta, palmsuiker, pindakaas, rode peper, tamarinde, thaise vissaus, ui en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Gordon Ramsay: geurige groene Thaise curry met rundvlees

Ingrediënten:
koriander, citroengras, garnalenpasta, groene chilipepers, groene currypasta, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoenen, palmsuiker, plantaardige olie, rode chilipepers, runderfilet, sjalotjes, knoflook, thais basilicum, gember, vissaus en zwarte peperkorrels

Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Thaise groene curry met kipfilet

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, garnalenpasta, gehakt, groene chilipepers, kipfilet, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kousenband, laos, limoenen, palmsuiker, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalotten, knoflook, vissaus en zout

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse gebraden kip - ajam goreng djawa

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, serehstengel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Gadogado

Ingrediënten:
aardappel, cassave chips, citroengras, geelwortelpoeder, haricots verts, knoflook, kokosmelk, komkommer, koriander, kousenband, kroepoek, laos, mild paprikapoeder, palmsuiker, pinda's, plantaardige olie, sambal oelek, sjalot, spitskool, tahu, tamarindepulp, taugé, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paarse broccoletti met rijstnoedels

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, groene chilipeper, jeruk purut, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laoswortel, limoen, limoensap, paarse broccoletti, palmsuiker, plantaardige olie, rijstnoedels, rode ui, sesamolie, sjalot en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van schildpadvlees

Ingrediënten:
gula bali, jeruk limo, kippenvlees, knoflook, kokosmelk, kokosolie, kokosvruchtvlees, korianderzaad, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, stevige witte vis en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Diner / voorgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:

Soep van groene groenten

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, citroengras, doperwten, geelwortelpoeder, gemberwortel, groene chilipeper, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, koriandersteeltjes, korianderzaad, limoensap, sojasaus, suiker, tuinbonen, vissaus vegetarisch, voorjaarskool en witte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Massaman curry

Ingrediënten:
aardappel, citroengras, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, laurier, limoen, olijfolie, palmsuiker, pinda's, pompoen, rode ui, sugarsnaps, tamarindepasta, tofu, ui, venkelzaad, vissaus, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise wortelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, citroengras, druivenpitolie, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, maïsolie, suiker, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Rode kipcurry met bamboescheuten

Ingrediënten:
bamboescheuten, citroengras, galangal, garnalenpasta, kaffir-limoenblaadjes, kaneel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderwortel, korianderzaad, kurkuma, rode peper, sjalot, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Pittige Thaise lamscurry met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lamsbouillon, lamsfilet, limoen, rode peper, sjalot, suiker, thaise vissaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
lamsvlees / groente
Haal meer recepten op...