72 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbloemkoolbotercayennepepercitroenraspcitroensapgaram masalagriekse yoghurtkerriepoederkikkererwtenknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderkurkumalente-uimuntolijfoliepeperrode spaanse pepersuikertomaatuivruchtensapzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kippenborstfilet met gember

Ingrediënten:
boter, braadkuikenborstfilet, citroenrasp, engelse kerrie, gemberpoeder, jenever, marasquinkers, mayonaise, stemgember, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Yoghurt met een smaakje

Ingrediënten:
agavesiroop, ahornsiroop, bessen, citroenschil, gember, honing, kaneel, kardemom, muscovadosuiker, suiker, vanille, vruchtenpuree en yoghurt

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Gegrilde aubergines met yoghurt, saffraan en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, bloemkool, bonenkruid, citroen, citroensap, gember, granaatappel, granaatappelpitjes, groene kruiden, hummus, kip, knoflook, komijn, koriander, korianderblaadjes, makreel, muntsaus, olijfolie, pecorino, 
zout en peper, pijnboompitten, pistache, saffraan, saffraandraadjes, sinaasappel, sperziebonen, turkse yoghurt, venkel, verse basilicum, wortel, yoghurt en zeeduivel

Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Gele Erwtensoep Met Merguez, Munt En Granaatappel

Ingrediënten:
citroen, erwten, gemberpoeder, granaatappel, griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, komijnpoeder, munt, bakolie, olijfolie, pitten, knoflook en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Exotische salade

Ingrediënten:
banaan, cayennepeper, citroen, gemberpoeder, kerriepoeder, ketchup, kipfilets, kippenbouillon, mayonaise, paprika, peper, rijst, yoghurt en zout

Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Chaat van nieuwe aardappels en kikkererwten

Ingrediënten:
boter, citroen, dadel, gemberpoeder, griekse yoghurt, groene peper, kikkererwten, komijnzaad, koriander, nieuwe aardappels, sev, sjalot, tamarinde en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Kostelijke haringschotel

Ingrediënten:
augurk, azijn, bismarckharing, citroen, citroenschil, gemberpoeder, kappertjes, maatjesharing, marjolein, room, tabasco, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Tonijn speciaal

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, cayennepeper, citroen, gemberpoeder, room, suiker, tonijn in olie, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
azijn / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Pittige Marokkaanse wortelsalade

Ingrediënten:
bosui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, ingemaakte citroenschil, kaneel, knoflook, koriander, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, mild paprikapoeder, olijfolie, ui, witte wijnazijn en wortel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Makreel met kokos

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, gember, kerriesaus, kokosrasp, koriander, makreel, sambal, tomaat en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Hollands
Soort:
vis
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India 1 notitie

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Dhokla

Ingrediënten:
citroen, gember, griekse yoghurt, groene peper, kerrieblaadjes, kikkererwtenmeel, kokosrasp, koolzaadolie, koriander, meera sodha, sesamzaad, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Chicken tikka masala

Ingrediënten:
amandel, citroen, garam masala, gember, gemberwortel, kip, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, kruidenagel, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, spaanse peper, tomaat in blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Viskebab

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gedroogde peper, geelwortelpoeder, gember, kabeljauw, knoflook, munt, rozemarijn, schelvis, yoghurt en zeeduivel

Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Kerriepasta

Ingrediënten:
citroen, gedroogde chilipeper, gember, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kurkumapoeder, nootmuskaat, rode ui, yoghurt, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Garnalendip met kerrie

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gember, garnaal, kerriepoeder, koriander, magere kwark, tandooripasta, ui, yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Artisjokdip met kerrie

Ingrediënten:
artisjok, citroenrasp, citroensap, gember, kerriepoeder, koriander, magere kwark, tandooripasta, ui, yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Lamslolly's

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basmatirijst, citroen, doperwten, garam masala, gember, honing, kokosmelk, koriander, kormapasta, kruidnagel, lamskotelet, lente-ui, olijfolie, papadums, rode paprika uit pot, rode spaanse peper, rode splitlinzen, yoghurt en zilvervliesrijst

Soort:
vlees / rijst
Haal meer recepten op...