40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemboterbruine suikercitroensapeigehaktgroentekippenbouillonknoflookkomkommerkorianderlichte sojasauslimoensapmaïzenaolieplantaardige olierode paprikasjalotsojasausuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Loempiaatjes Met Gember En Paddenstoel

Ingrediënten:
chilivlokken, gember, knoflook, knoflookpasta, komkommer, kruiden, lente-ui, limoensap, olie, paddenstoelen, pinda's, rijstazijn, rijstvellen, sesamolie, sla, sojasaus, suiker en wortel

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentebiryani met cashewnoten, wortel en munt

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, basmatirijst, bataat, broodkruim, cashewnoten, doperwten, garam masala, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kaneel, kardemonpeulen, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, munt, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rode paprika, rozenwater, saffraan, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Piccalilly

Ingrediënten:
bloem, broccoli, gemberwortel, inmaakazijn, kerriepoeder, knoflook, koenjit, mosterdzaad, olie, paprika, suiker, ui en wortel

Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Crepinette van kwartel en groenten

Ingrediënten:
bloem, bosui, chilipeper, chinese champignons, darmnet, donkere sojasaus, ei, gember, kippenbouillon, knoflook, kwartel, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Ik lust je rauwkost

Ingrediënten:
ahornsiroop, basilicum, bosuitjes, bruine suiker, gember, kool, koriander, limoensap, munt, olijfolie, rode paprika, sesamolie, sojasaus en wortels

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Urap-Urap

Ingrediënten:
asem, bouillon, bouillonblokje, djahé, eieren, groenten, gula djawa, kardemomzaadjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, santen, sereh, sjalot, sjalotten, steranijs, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Wokgroente Met Pindasaus

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, gemberpoeder, groenten, lichte sojasaus, look, olie, pindakaas, pindasaus, rijst, rode paprika, rode ui, shiitakes, suiker, water en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zoetzure gehaktballetjes

Ingrediënten:
ananas, azijn, ei, gehakt, gemberpoeder, ketjap, knoflook, maïzena, olie, paneermeel, prei, rode paprika, suiker, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Bonen!:

Dal: klassieker uit de Indiase keuken

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipeper, citroensap, gemberwortel, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, linzen, mosterdzaad, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gebraden groenterijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, chilipeper, ei, gemalen kurkuma, gember, groentefond, kemirinoten, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, lichte sojasaus, limoensap, limoenzeste, olie, palmsuiker, sjalot, sperziebonen, tomaten, vegetarische oestersaus en wortel

Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eirol met aziatische groente

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, bleekselderij, bloem, chilipeper, ei, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, olie, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, taugé, tofu, ui, witte kool, wortel en zoete thaise chilisaus

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Bánh xèo

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, ei, enokipaddestoelen, geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, mooli, munt, peultjes, rijstebloem, rijstwijnazijn, rode chilipeper, sesamolie, taugé, thais basilicum, wortel, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Hongaarse zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
amandelen, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, pastinaken, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Bruine saus

Ingrediënten:
gemberpoeder, kippenbotten, kippenbouillon, knoflook, maïzena, peper, prei, sesamolie, sojasaus, suiker, tomatenpuree, ui, vissaus, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Cai rou da hun dun - Wontons met varkensvlees en groente uit Shanghai

Ingrediënten:
boerenkool, fijne kristalsuiker, gedroogde kleine garnalen, gedroogde shii-takes, gedroogd laver zeewier, gember, herderstasje, ingelegde mosterdwortel, lente-ui, olie, reuzel, rijstdeegvellen, sesamolie, shaoxingwijn, spinazie, vet varkensgehakt, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Bijgerecht uit De Shanghai-keuken:

Mian jin chao su - Tarwegluten met gemengde groenten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, fijne kristalsuiker, gedroogde judasoren, tarwegluten, gekookte tarwegluten, gember, groene paprika, lente-ui, lichte sojasaus, rode paprika, sesamolie, vegetarische darmen, water, wortel en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Food for thought:

Hot and sour komkommersalade

Ingrediënten:
bruine rijstazijn, bruine suiker, gember, groene chilipeper, groente, knoflook, komkommer, lente-ui, lichte sojasaus en sesamolie

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Haal meer recepten op...