107 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloemboterbouilloncitroenschildroge witte wijnfruitkalfsschenkelknoflooklaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijntijmtomatenpureeuiwaterwijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Consommé van noordzeegarnalen en krab met citroen en lente-ui

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, citroen, eiwit, knoflookolie, lente-ui, noordzeekrab, pastis de marseille, peper, piment d'espelette, prei, rauwe ongepelde garnalen, tomatenpuree, ui, venkelknol, water, winterwortelen, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Mosselen in witte wijn

Ingrediënten:
champignons uit blik, citroensap, citroenschil, dille, mosselen uit blik, peterselie, selderiezout, suiker, tomaten, ui, witte peper en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pens met witte bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, chourico worst, citroen, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pens, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, tomaat in blik, ui, witte bonen, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Tomaat

Ingrediënten:
asem, fruit, garnalen, garnaal, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruidenmengsel, kunyit, laos, lombok, olie, petehbonen, plantaardige olie, salamblaadjes, salamblad, santen, sereh, citroengras, sjalot, sjalotten, knoflook, tomaten, trassi, tropisch fruit, ui, uien, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Garnalen, jakobsschelpen & venusschelpen met tomaten & feta

Ingrediënten:
bosui, citroen, feta, fijne kristalsuiker, jakobsschelpen, knoflook, olijfolie, oregano, romatomaten, tijgergarnalen, venusschelpen, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Inktvis, limabonen en inkt

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, citroen, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, inktvisinkt, knoflook, limabonen, peper, peterselie, prei, tomaat uit blik, ui, venkel, zeekat en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Linguine met garnalen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroen, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, garnalen, tomaat, kerstomaat, knoflook, linguine, olijfolie, pastadeeg, rode spaanse peper, rucola, saffraan, ui en venkel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Ossobuco alla Milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, ossobuco, peterselie, pinot bianco, rozemarijn, tomatenpuree, ui, verdicchio en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Konijnrijst met amandelen en rozemarijn - arroz de conejo

Ingrediënten:
amandelen, calasparrarijst, citroen, fino sherry, groene paprika, knoflook, laurier, ñoraspaprikas, olijfolie, peterselie, saffraandraadjes, spaanse ui, tam konijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, witte wijn, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / wild
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Krabbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, champignon, citroen, droge witte vermout, droge witte wijn, druivenpitolie, knoflook, krab, kruidnagel, prei, saffraan, selderij, steranijs, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Visbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, champignon, citroenschil, dragonblad, droge witte vermout, droge witte wijn, druivenpitolie, knoflook, mosselschelpen, saffraan, selderij, tomaat, ui, venkel, venkelzaad, verse basilicum, verse tijm, witvisgraten en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Recept uit Lekker vegetarisch:

Pikante Tomatensaus

Ingrediënten:
chilisaus, fruit, ui, honing, kerstomaat, olie, tomatenpuree, witte wijn en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pappardelle Met Kippenlever En Eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, fruit, boter, gele ui, tomaat, kippenlever, water, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, pasta, prosciutto, prosciutto crudo, tagliatelle, tijm, tijmblaadjes, tomaten, ui, verse pasta, water, water, wijn, witte wijn, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...