33 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebasilicumbloemcitroensapketjap benteng maniskidneybonenknoflooklimoensapmayonaisemelkmuntoliepindakaaspinda’splantaardige oliesambal oeleksojasausspinazietaugéwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Koolraaptortilla met gerookte tofu

Ingrediënten:
ei, gerookte tofu, knoflook, koolraap, koriandergroen, melk, olijfolie, pimenton de la vera dulce, ui, vastkokende aardappel, witte aceto balsamico, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Koreaanse tomatenstoof met kimchi en tofu

Ingrediënten:
eieren, honing, kimchi, landbrood, lente-uitjes, plantaardige olie, rijst, sesamolie, knoflook, tomaat uit blik, tomatenpuree, tortilla, witte miso, zijdetofu en zout

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ei (omelet) - tahoe dadar

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, olie, peper, prei, sambal oelek, tahoe, verse koriander, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / soja
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming 1 notitie

Recept uit Wokken met Ming:

Zoetzure pekingsoep

Ingrediënten:
boomoortjes, bosui, chilipeper, ei, kippenbouillon, kippenbout, olie, rijstazijn, rijstwijn, sesamolie, sojasaus, tofu, witte peper, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Knapperige mie - mee grob

Ingrediënten:
azijn, bai pak chee, ei, knoflookpickle, kratiem dong, lente-ui, olie, rijstmie, rode paprika, sen lek, suiker, tofu, tomatenpuree, verse bieslook, verse koriander en zout

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / frituur
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch / avondmaal uit Fresh en light:

Kip-spinazieburgers

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, citroen, eiwit, feta, kipfilet, kippendijfilet, limoen, mayonaise, plantaardige olie, sesamzaad, spinazie, stengelui en tofu

Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Báhn mì met pindakaas

Ingrediënten:
agavesiroop, citroengras, ei, maïzena, gebakken uitjes, gemalen komijnzaad, knoflook, mayonaise, pindakaas, plantaardige olie, rijstazijn, sla, sojasaus, srirachasaus, zout, tofu, verse koriander, vijfkruidenpoeder, water en wortels

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eirol met aziatische groente

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, bleekselderij, bloem, chilipeper, ei, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, olie, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, taugé, tofu, ui, witte kool, wortel en zoete thaise chilisaus

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Sambal goreng tahoe

Ingrediënten:
ei, garnalen, indische laurierbladeren, kemirinoten, knoflook, laos, olie, petehbonen, sambal oelek, santen, suiker, tahoe, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe smoor - gestoofde tahoe

Ingrediënten:
arachideolie, ebi, ei, gedroogde garnalen, ketjap benteng manis, knoflook, olie, rode spaanse peper, sambal oelek, slablad, tahoe, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met pindasaus - Tahoe goreng saoes katjang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, pindakaas, sambal oelek, tahoe, ui, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bespaar met Jamie:

Okonomiyaki (hemelse Japanse pannenkoekjes)

Ingrediënten:
bloem, chinese kool, ei, hete chilisaus, magere yoghurt, mayonaise, olijfolie, radijs, savooiekool, sojasaus, tomatenketchup, ui en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Tahu Telor

Ingrediënten:
bawang goreng, bloem, eieren, ei, gula djawa, kaneel, ketjap, ketjap manis, knoflook, kokos, kokosmelk, lente-uitjes, limoen, limoensap, lombok, olie, omelet, pandanbladeren, pannenkoeken, pinda’s, selderij, tahu, taugé, knoflook, uien, water en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gado Gado - Groentesalade met pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, asem, bruine suiker, chilipeper, citroensap, ei, gefruite uitjes, komkommer, kool, olie, pindakaas, sambal, spinazie, tahoe, taugé, trassi, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 1

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, kokos, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pinda, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, tahoe, taugé, tempeh, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / soja
Een recept uit Janneke Vreugdenhil

Recept van Etenenzo:

Veel beter dan dit worden vegaburgers niet

Ingrediënten:
amandelen, broodkruim, cashewnoten, feta, gerookt paprikapoeder, ei, kastanjechampignons, kidneybonen, lente-uitjes, mayonaise, olijfolie, panko, biet, knoflook, tempeh, tofu en zilvervliesrijst

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bubur Ketan Hitem

Ingrediënten:
zout, ei, garnalen, gehakt, gula djawa, half-om-halfgehakt, kaneel, ketjap, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosrasp, limoenrasp, limoenschil, lombok, olie, pandanbladeren, peper, rijst, rode lombok, roomboter, rundergehakt, santen, selderij, selderijblaadjes, sjalotten, stroop, tahu, knoflook, water, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte ketanrijst

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Peulvruchten: verschillende soorten op een rijtje

Ingrediënten:
adukibonen, bonen, boontjes, bruine bonen, chili, curry, eiwitten, erwtjes, gebakken uitjes, groente, hummus, kidneybonen, kikkererwten, kruiden, limabonen, linzen, munt, olijfolie, peulvrucht, risotto, rode linzen, rode nierbonen, sojabonen, sojayoghurt, spliterwten, tofu en vet

Haal meer recepten op...