73 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbasmatirijstchilipepercitroengrascitroensapgaram masalagemalen komijnkaneelkipfiletknoflookkorianderkorianderzaadkurkumalimoenoliepaprikapoederpeperplantaardige oliesjalotsojasaustomaatuivissauswaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry met rode paprika en amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Viscurry

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde kokos, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, olie, paprikapoeder, piment, rode peper, ui en visfilet

Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / avondmaal uit Kook met Jamie:

Zuid-Indiase curry met krab

Ingrediënten:
boter, bruin krabvlees, citroen, gember, groene kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, kurkuma, olijfolie, rode spaanse peper, venkelzaad, wit krabvlees, witte ui, zeezout, zwarte peper en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Chicken Saté Spring Rolls

Ingrediënten:
bruine suiker, gember, gemberpoeder, kerriepoeder, kippendijen, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidenzout, kruidnagel, limoen, loempiavellen, nootmuskaat, peperkorrels, pinda’s, plantaardige olie, rode peper, sjalot, sla, sojasaus, steranijs, suiker, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Kerriepoeder met zoete aardappels

Ingrediënten:
garam masala, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, limoenen, olijfolie, rode chilipeper, ui, volle yoghurt, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Rendang van rund

Ingrediënten:
basmatirijst, chapati's, gember, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, limoen, magere yoghurt, olijfolie, rode spaanse peper, runderborststuk en ui

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Pikante kokosdressing

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, garnalenpasta, gember, knoflook, kokos, kokosmelk, limoensap, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindewater en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Kip- of viscurry met aardappelraita

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chinese kool, currypasta, djinten, doperwten, gember, gevogelte, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, kousenband, limoensap, munt, olie, rode peper, rode ui, turkse yoghurt en witte vis

Soort:
vis
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Feestelijke pompoensoep

Ingrediënten:
basmatirijst, citroengras, flespompoen, gember, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagel, limoenen, pindakaas, plantaardige olie, rode peper, silken tofu, tamarindepasta, ui, venkelzaad en vissaus

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Auberginecurry

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, bombay mix, fenegriekzaad, gember, kerstomaat, knoflook, kokos, kokosmelk, koriander, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, rode peper, rode ui, yoghurt en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / lunch uit Plenty:

Kokosrijst met sambal en okra

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipeper, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, okra, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindepulp, thaise sjalotjes, water en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Aziatische tonijn

Ingrediënten:
basmatirijst, bimi, geelvintonijn, gember, groene asperge, groene thee, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoen, olijfolie, paksoi, rode spaanse peper, roze grapefruit, sesamolie, sesamzaad, sojasaus en teriyakisaus

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Heerlijke dahlcurry

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, kerstomaat, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, kurkuma, mosterdzaad, naanbrood, olijfolie, rode paprika, rode spaanse peper, rode splitlinzen, spinazie, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Zalm met groene thee

Ingrediënten:
basmatirijst, bimi, citroen, gember, groene asperge, groene thee, honing, kokosmelk, koriander, limoen, misopasta, olijfolie, rode spaanse peper, sojasaus, sugarsnaps en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Lamslolly's

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basmatirijst, citroen, doperwten, garam masala, gember, honing, kokosmelk, koriander, kormapasta, kruidnagel, lamskotelet, lente-ui, olijfolie, papadums, rode paprika uit pot, rode spaanse peper, rode splitlinzen, yoghurt en zilvervliesrijst

Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Groentecurry uit Kerala

Ingrediënten:
ananas op siroop, basmatirijst, bloemkool, citroen, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, kruidnagel, kurkuma, lente-ui, munt, olijfolie, papadums, rode spaanse peper, tomaat, yoghurt, zilvervliesrijst en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Runderköftecurry

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, doperwt, garam masala, gember, honing, kardemompeul, kokosmelk, koriander, kurkuma, lente-ui, linzen, olijfolie, papadums, rode spaanse peper, rogan josh-currypasta, rundergehakt, sperziebonen, tomaat, yoghurt en zilvervliesrijst

Soort:
curry / vlees
Haal meer recepten op...