110 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumboterbouilloncayennepepercourgettedroge witte wijngembergroene paprikagroentekomkommerolieolijfoliepaprikaparmezaanse kaaspeperpeterselierisottorijsttijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met varkensvlees en bleekselderij

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boter, ei, garnalen, gekookte ham, gele paprika, knoflook, komkommer, krulpeterselie, noorse garnalen, peper, rijst, sambal oelek, tomaat, varkenslap, verse bladselderij, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid afrikaans / Maleisisch
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Bleekselderij & boerenkoolsalade met pittige pindadressing

Ingrediënten:
appelazijn, azijn, water, basilicum, bleekselderij, boerenkool, bruine rijst, chili, chilipeper, dressing, eiwitten, gehakt, groenten, koriander, honing, knoflook, kokosazijn, kokosolie, kruiden, limoen, maple syrup, noedels, olie, pinda, pinda’s, rijstazijn, rode peper, sesamolie, sojasaus, bleekselderij en kruiden

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Italiaanse linzensoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, gedroogde linzen, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met spruitjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroensap, dille, graan, groente, knoflook, laurierblad, munt, olijfolie, peper, peterselie, spruiten, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Risotto met calamari en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijlinktvis, risottorijst, tomaat in blik, visbouillon, witte ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Karidesli pilav - Rijst met garnalen

Ingrediënten:
boter, citroen, rijst, garnaal, knoflook, komijnpoeder, peterselie, saffraan, selderij, suiker, tomaten, ui, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met kip en paddestoelen

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, champignon, doperwt, drumsticks, ei, gedroogde shiitake, groene spaanse peper, kippenbout, knoflook, paksoi, peper, rijst, rode spaanse peper, rode ui, tomaat, voorjaarsui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / hoofdgerecht uit Veg!:

Gevulde koolbladeren

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, ei, gedroogde chilivlokken, knoflook, krenten, laurier, olijfolie, parelgort, peterselie, rijst, savooiekool, spelt, suiker, tijm, tomaten, ui, walnoten, wortel en zure room

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Tomatenrisotto

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, chilivlokken, knoflook, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, risottorijst, rode ui, tomaat, tomaat in blik en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kreeftensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, garnalenpulp, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, prei, rijst, sinaasappelschil, soepkreeft, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zoete witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de crevettes - Bisque van garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, garnalenboter, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rauwe ongepelde garnalen, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de crabes - Bisque van krab

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, krab, krabboter, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de homard à l'Américaine - Bisque van kreeft

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, kreeftenborststuk, kreeftenboter, kreeftenpoten, kreeftenschalen, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque d'écrivisses - Bisque van rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, rivierkreeftboter, rivierkreeftjes, rivierkreeft staartvlees, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ossobuco met saffraanrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalfsschenkel, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, saffraan, tijm, tomatenblokjes, ui, vermout, witte wijn, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Gumbo

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, cayennepeper, citroen, groene paprika, knoflook, krabscharen, laurier, okra, peterselie, red snapper, surinaamse rijst, tabasco, tijgergarnalen, tijm, tomaten en witvis

Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...