204 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapeigemberpoederkaneelknoflookkokosmelkkomijnpoederkorianderkurkumapoederoliepeperpeterselieplantaardige oliespecerijensuikertomaatuiwaterzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Zure Viscurry Met Kurkuma En Garnalen

Ingrediënten:
aardappels, citroengras, gember, garnaal, tomaat, kabeljauw, kokosroom, komijnpoeder, koolvis, kurkuma, zout, munt, olie, sesamolie, knoflook, verse dille, visbouillon, vissaus, wortels en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Wortelgroente met kurkuma en wilde rijst

Ingrediënten:
citroensap, cress, gele linzen, gember, knoflook, kurkumapoeder, olijfolie, pastinaak, peterseliewortel, rode biet, tijm, ui, wilde rijst, wit sesamzaad, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Mungbonen met gember-witte kool

Ingrediënten:
asafoetida, gehalveerde mungbonen, gember, geroosterde en gezouten pistachen, kerriepoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder, lente-ui, olijfolie, ui, witte kool en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met pinda's - rempejek katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, maïzena, olie, pinda, rijstebloem, santen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Recept uit Tomaten:

Tomatendal met tarka

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipoeder, gember, gehakt, ghee, kerrieblaadjes, komijnzaad, olie, rode linzen, knoflook, knoflook, kurkumapoeder, tomatenpuree en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met vlees en pinda's - rempejek daging dan katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gedroogde kokos, gemberwortelpoeder, ketoembar, klapper, knoflookpoeder, koenjit, koriander, kurkuma, mager lamsvlees, mager rundvlees, olie, peper, pinda, rijstebloem en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde kippenvleugeltjes - sewiwie isi

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, groene spaanse peper, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenvleugel, knoflookpoeder, koenjit, kurkuma, limoensap, maïzena, olie, prei, rode spaanse peper, varkensgehakt, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Gehaktballen in kruidige tomatensaus

Ingrediënten:
gember, kaneelstokje, kardemompeulen, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, rijst, rundergehakt, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, zout, tomaten, ui en versgemalen zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Garnalen koekjes - mireng oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gemberwortelpoeder, hollandse garnalen, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, olie, rijstebloem, sjalot, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde rijstrolletjes - lemper ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dikke kokosmelk, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, ketan, ketoembar, kleefrijst, knoflook, koenjit, krulpeterselie, kurkuma, mager kippengehakt, maïzena, olie, tomaat, verse koriander, voorgeweekte stokvis, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte / stomen
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gebraden kip met chocoladesaus

Ingrediënten:
braadkip, citroenen, extra vierge olijfolie, gemalen kurkuma, gemberpoeder, knoflook, saffraandraadjes, ui, uiensaus, water, witte peper, zout en zwarte chocoladesaus

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Channa masala met gele bloemkoolrijst

Ingrediënten:
agavesiroop, bloemkool, garam masala, gemalen korianderzaad, kikkererwten, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, knoflook, tomaat uit blik, tomatenpuree, gember, verse koriander, water en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Balinese eend - bebek betoetoe Bali

Ingrediënten:
bananenblad, bruine basterdsuiker, gemalen zwarte peper, gemberwortel, goela djawa, kardemomzaad, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, olie, peper, rode spaanse peper, tamme eend, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Noord-afrikaanse vis met pompoenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, citroen, citroensap, gemalen koriander, gemalen kurkuma, knoflook, lente-ui, olijfolie, pompoen, spaanse peper, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visbouillon, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Arook thayin - Birmese kipkroketjes

Ingrediënten:
bloem, ei, gember, groene chilipeper, kipfilet, koriander, kurkuma, lente-ui, plantaardige olie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Birmees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Geroosterd speenvarken - babi goeling

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, gemalen chilipeper, gemberwortel, goela djawa, knoflook, koenjit, kruidnagel, kurkuma, limoensap, nootmuskaat, plantaardige olie, reuzel, serehpoeder, speenvarken, trassi, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill
Haal meer recepten op...