52 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbladpeterseliecayennepepercitroeneigemalen komijnkikkererwtenknoflookkorianderzaadlente-uiolijfoliepeperspecerijensuikeruivenkelzaadwortelzadenzeezoutzonnebloemolie
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Recept uit Nopi:

Dukkah

Ingrediënten:
gedroogde groene peperkorrels, grof zeezout, hazelnoot, komijnzaad, korianderzaad, mild paprikapoeder, nigellazaad, sesamzaad, venkelzaad en zonnebloempitten

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Dukkah

Ingrediënten:
hazelnoten, komijnzaad, korianderzaad, wit sesamzaad, zeezoutvlokken en zwart sesamzaad

Keuken:
Egyptisch / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Dukkah

Ingrediënten:
hazelnoten, komijnzaad, korianderzaad, sesamzaad, venkelzaad en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Pistachedukka

Ingrediënten:
gedroogde chilivlokken, komijnzaad, korianderzaad, munt, pistachenootjes, sesamzaad en zeezoutvlokken

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Dukkah

Ingrediënten:
groene peperkorrels, hazelnoten, komijnzaad, korianderzaad, maldon zeezout, mild paprikapoeder, nigellazaad, sesamzaad, venkelzaad en zonnebloempitten

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Falafel

Ingrediënten:
cayennepeper, maïzena, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, sesamolie, sesamzaad, knoflook, zout en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Spuntino:

Salade van sperziebonen, feta en hazelnoten

Ingrediënten:
citroen-mosterddressing, feta, hazelnoten, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, peper, rucola, sperziebonen, zeezout en zwart sesamzaad

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Spuntino:

Salade van asperges, zachtgekookt ei en hazelnoten

Ingrediënten:
ei, friséesla, groene asperges, hazelnoten, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lente-ui, peper, veldsla, vinaigrette, zeezout en zwart sesamzaad

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Broccolettisalade met zoete sesam

Ingrediënten:
appelazijn, arachideolie, bimi, broccoletti, haricots verts, honing, knoflook, koriander, mirin, nigellazaad, peultjes, sesamzaad, tahinpasta, tamari, water en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Falafel uit Jeruzalem (voor Itamar)

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, geweekte kikkererwten, kikkererwtenmeel, sesamzaad, ui, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, favabonen, kikkererwtenmeel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sesamzaad, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Broccoletti met zoete tahin

Ingrediënten:
appelazijn, arachideolie, broccoli, haricots verts, honing, knoflook, koriander, nigellazaad, peultjes, sesamzaad, tahinpasta, tamari en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Israelische falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde kikkererwten, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Falafel - Beignets van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Hete lamslollies - zalige dipsausjes - lrokante nootjes

Ingrediënten:
amandelen, citroen, feta, gemalen komijn, knoflook, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, kurkuma, lamskoteletten, munt, olijfolie, peper, pili-pilipeper, pistachenootjes, rode spaanse peper, sesamzaad, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Spinazie-aardappel-kurkummabörek

Ingrediënten:
appelazijn, bier, bruine suiker, bruin mosterdzaad, donker bier, fijne mosterd, filodeeg, gedroogde marjolein, gedroogde tijm, geel mosterdzaad, gemalen kurkuma, zout, knoflook, knoflooktenen, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruimige aardappels, laurierbladeren, mirin, nigellazaad, plantaardige boter, rijstazijn, romanesco, roosjes, sesamzaad, sherryazijn, sjalotten, spinazie, suiker, sumak, verse tijm, wilde rucola, witte wijnazijn en yoghurt

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Spinazie-aardappel-kurkummabörek recept - Food and Friends

Ingrediënten:
appelazijn, bier, bruine suiker, bruin mosterdzaad, donker bier, fijne mosterd, filodeeg, gedroogde marjolein, gedroogde tijm, geel mosterdzaad, gemalen kurkuma, zout, knoflook, knoflooktenen, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruimige aardappels, laurierbladeren, mirin, nigellazaad, plantaardige boter, rijstazijn, romanesco, roosjes, sesamzaad, sherryazijn, sjalotten, spinazie, suiker, sumak, verse tijm, wilde rucola, witte wijnazijn en yoghurt

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Diamanten-jubileumkip

Ingrediënten:
amandelen, ananas, cashewnoten, chilipoeder, citroen, garam masala, gember, knoflook, komijnzaad, komkommer, koriander, kurkuma, lente-ui, limoen, olijfolie, peper, rode spaanse peper, scharrelkipkarbonade, sesamzaad, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Falafel

Ingrediënten:
bladpeterselie, dubbelkoolzure soda, gehakt, gemalen komijn, gemalen koriander, groene peper, karwij, kikkererwten, koriander, lente-uitjes, sesamzaadjes, bleekselderij, knoflook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Waterkerssalade met kwarteleitjes, ricotta en zaadjes

Ingrediënten:
basilicum, citroen, dillenaalden, gedroogde chilivlokken, amandel, knoflook, koriander, kwarteleitjes, nigellazaad, olijfolie, pompoenpitten, ricotta, sesamzaad, waterkers, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...