85 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieauberginebasilicumboterbouilloncitroensapfijne kristalsuikerkaneelknoflookkokosmelkkorianderlente-uimaïzenaolieolijfoliepepersjalotsojasaussperziebonentomatenpureeuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Smakelijke bouillon

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, gember, groentebouillon, kandij, lichte sojasaus, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Mie met cocktailgarnalen en bosui

Ingrediënten:
bosui, cocktailgarnalen, djahé, droge sherry, groene asperge, knoflook, kruidenbouillontablet, maïzena, mie, sojasaus, suiker, tabasco, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Marije Sietsma, Werner Drent en Helga de Graaf - Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten:

Doe-alsof-sorbet van drie kleuren bietjes en krokante spekjes

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gele biet, gemberpoeder, gezouten roomboter, groentebouillon, kerriepoeder, peper, rode biet, roomboter, rozemarijn, spekreepjes, suiker, volle melk, witte biet, zoete appel en zout

Soort:
stamppot / vlees / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Pompoensoep

Ingrediënten:
boter, suiker, fruit, gemberpoeder, groentebouillon, hokkaidopompoen, kerriepoeder, kokosmelk, slagroom, wortels en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Varkenscurry met ingemaakte knoflook

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, kokosroom, kurkuma, limoenschil, suiker, thaise rode currypasta, thaise vissaus en varkenslap

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Aziatiasche groentesschotel

Ingrediënten:
chilivlokken, edamamebonen, gember, geroosterde en gezouten pindas, groentebouillon, lente-ui, mirin, olie, pak choy, rietsuiker, rode paprika, shiitake en sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Vegetarische acht-schatten schotel

Ingrediënten:
aardappelmeel, tofu, gember, ginkgonoten uit blik, gouden naalden, groentebouillon, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, mini-maïskolven uit blik, peultjes, rodebonen-pasta, sesamolie, sojaolie, so-oen, strochampignons uit blik, suiker, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Lente Groente Kom Met Rode Curry Limoensaus

Ingrediënten:
bruine suiker, druivenpitolie, gember, groene asperges, groentebouillon, knoflook, lente-ui, limoen, limoen, maïzena, mini paksoi, pijlwortelmeel, pindakaas, rijstnoedels, rode currypasta, sojasaus, tofu en zout

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Doe-het-zelf-noedels uit een potje

Ingrediënten:
bruine suiker, diepvrieserwtjes, gember, groene chilipeper, groene kool, groentebouillonpoeder, knoflook, lente-ui, limoensap, paksoi, snelkookeiernoedels, sojasaus, sugar snaps en wortel

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalisch Gebeitzter Rehrücken mit Selleriesalat und Brezenchips / Orientaals gebeitste reerug met selderijsalade en pretzelchips

Ingrediënten:
bruine suiker, citroenschil, gekarameliseerde walnoten, gember, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, koriander, korianderkorrels, kruidenolie, pekelzout, pretzelchips, reerug, selderijsalade, sinaasappelsap, sinaasappelschil, venkelzaad en wild

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Rode kool

Ingrediënten:
appelmoes, boter, gedroogde vijgen, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, poedersuiker, port, rode kool, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met zijdezachte kool

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chinese kool, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, kool, lente ui, melassestroop, peper, quinoa, savooiekool en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Stoofpot van aubergine en zoete aardappels met kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, champignon, citroengras, gember, groentebouillon, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, kokosmelk, korianderblaadjes, korianderstelen, limoen, mini-aubergine, palmsuiker, rode peper, thaise groene currypasta, thaise sjalotjes, venkelzaad en zoete aardappel

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Saté van geitenvlees: saté kambing

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, djinten, gember, groentebouillon, javaanse suiker, ketjap asin, ketjap manis, ketoembar, knoflook, koenjit, mager geitenvlees, pindakaas, santen, tamarinde, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...