20 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelschaafselbasmatirijstbotercitroensapeigembergemberpoederkipfiletknoflookkomijnkorianderkruidnagelolieolijfoliepeperpeterselieuiwaterwitte wijnyoghurtzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Gestoofde kip met saffraan

Ingrediënten:
brood, citroensap, eierdooier, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pijnboompitten, saffraandraadjes, tijm, ui, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Kippenalbóndigas met saffraan-amandelsaus

Ingrediënten:
amandelen, manzanilla, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, kippenbouillon, kippengehakt, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kip korma

Ingrediënten:
gemberpoeder, griekse yoghurt, groene peper, kaneelstokje, kardemompeul, kip, kippenbouillon, knoflook, korianderblaadjes, kruidnagel, kurkumapoeder, saffraan, turkse yoghurt, uien en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kip met pruimen

Ingrediënten:
amandelschilfers, citroen, gedroogde pruimen, honing, kaneel, kerriepoeder, kip, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, saffraan, uien en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Kip in amandel-wijnsaus

Ingrediënten:
bouillon, eidooier, eieren, gemalen amandelen, kaneel, kip, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, saffraandraadjes, ui, verse tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Karin Luiten - Koken met Karin

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koken met Karin:

Pilaf met kip, abrikozen en nootjes

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, cashewnoten, djinten, kaneel, kardemompeulen, kipfilet, kippenbouillon, pandanrijst, peterselie, pistachenootjes, saffraanpoeder, ui, yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Murghi biryani - Kip biryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, braadkuiken, bulgaarse yoghurt, chilipeper, ei, foelie, gember, ghee, kaneel, kardemonpeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagel, munt, rijst, saffraan, ui en zout

Keuken:
Pakistaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Murghi pulao - Milde kip met rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bulgaarse yoghurt, cayennepeper, ei, kardemompoeder, gember, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, olie, peper, rijst, rozijnen, saffraan, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Pollastre amb llagosta de Begur - Kip en kreeft in de stijl van Begur

Ingrediënten:
amandelen, cognac, droge sherry, garnaal, hazelnoten, kaneel, kippenbouillon, kreeft, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, prei, pure chocolade, saffraandraadjes, scharrelkip, sinaasappelschil, tijm, tomaten, ui, kruiden, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Savo - Fruitige rijst uit Bukhara

Ingrediënten:
appel, basmatirijst, dadel, dadels, gedroogde abrikozen, gekarameliseerde wortel, kaneel, kip, kippenbouillon, kweepeer, langkorrelrijst, plantaardige olie, pruimedanten, rozijnen, saffraandraadjes, saffraanpoeder, tomaten, vleesbouillon en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kipspiesjes met gekruide rijst

Ingrediënten:
boter, citroensap, gemberwortel, kaneelstokje, kardamompitten, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, langkorrelige rijst, margarine, saffraandraadjes, saffraanpoeder, steranijs, ui en volle yoghurt

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pilav met aubergine en druiven

Ingrediënten:
aubergine, citroen, druiven, gemalen piment, kaneel, kipfilet, kippenbouillon, olijfolie, pijnboompitten, pistachenootjes, saffraandraadjes, surinaamse rijst en ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kipyoghurt met rijstcake

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, bosbessen, boter, ei, kaneel, kip, kippenbouillon, saffraandraadjes, ui, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zereshk en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / lunch / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Oosterse kippakketjes

Ingrediënten:
filodeeg, gember, kaneel, kipfilets, kippenbouillon, knoflook, komijn, koriander, korianderpoeder, kurkuma, rood pepertje, saffraan, sojasaus, spruitgroente en ui

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Korma met saffraanrijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, chilipoeder, citroenrasp, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, limoensap, pappadums, room, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Proef! Oranjebloesem:

B'stilla-kippasteitje met zoete ui en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, fenegriek, filodeeg, gember, gepekelde citroen, kaneel, kardemom, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, koriander, korianderpoeder, olie, peterselie, poedersuiker, saffraan, sinaasappel, suiker en witte ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, cayennepeper, courgette, kaneel, kikkererwten, kippenbouten, komijn, koolrabi, lamslappen, margarine, peper, rozijnen, saffraan, tomatenpuree, ui, water, winterpeen en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / gevogelte / lamsvlees / couscous
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte