80 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: eigembergroentehamburgerskaneelkikkererwtenknoflookkokosmelkkomijnkruidenolijfoliepeperrijstspecerijentomaatuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone van den Berg

Recept van Simone's Kitchen:

Bloemkool burgers

Ingrediënten:
amandelmeel, appelazijn, arrowroot, bloemkool, koriander, chili, gehakt, ei, komijn, komijnpoeder, kurkuma, mayonaise, olie om te bakken, knoflook, ui, verse knoflook, verse koriander, verse peper, verse peterselie, water en zeezout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Indiase bloemkool met rijst

Ingrediënten:
bloemkool, koriander, chilipepertje, citroen, gemalen kurkuma, gemberwortel, griekse yoghurt, neutrale olie, paksoi, rijst, snijbiet en specerijenmengsel

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bloemkool, pijnboompitten, rozijnen en saffraan

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, korianderzaad, kurkuma, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, saffraandraadjes, spaanse ui, ui en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Bloemkool Gele Curry Met Kikkererwten

Ingrediënten:
bladspinazie, bloemkool, cashewnoten, geelwortelpoeder, gehakt, gemberwortel, groene chilipepers, kerriepoeder, kikkererwten, kokosmelk, koriander, nigellazaad, plantaardige olie, rode ui, knoflook, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Maïskoekjes met bloemkool - perkedel djagoeng 3

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, dikke kokosmelk, ei, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, maïskorrels, maïzena, olie, sjalot, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

Ingrediënten:
bloemkool, citroengras, curry, currypasta, gedroogde kikkererwten, gele currypasta, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kaneel, kerriepoeder, kikkererwten, kokosmelk, kurkuma, water, sjalotten, spinazie, knoflook, tempeh, water en zonnebloemolie

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Traditionele Indiase curry met paneer en bloemkool

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, bloemkool, chili, curry, currypasta, garam masala, gehakt, gemalen korianderzaad, gember, groenten, water, kokos, kokosmelk, kokosolie, koriander, kruidenmengsel, kurkuma, masala, naanbrood, olie, paneer, peper, rijst, stremsel, knoflook, tomaten, uien, water, water, witte ui en zonnebloemolie

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Korma curry met bloemkool, palmkool en raita

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, aardappels, tomaat in blik, kikkererwten, bloemkool, bloemkoolroosjes, curry, fenegriek, gember, tomaat, groente, water, kaneel, kardemom, kikkererwten, kokosmelk, kokosolie, komijn, koriander, kruiden, kurkuma, kwark, naan, palmkool, paprika, pasta, raita, rijst, rode chilipepers, specerijen, venkelzaad, vlees en 
zout en peper

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Bloemkoolpakora's met tamarindeaita

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bloemkool, cayennepeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mangochutney, tamarindepasta, volle yoghurt, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Channa masala met gele bloemkoolrijst

Ingrediënten:
agavesiroop, bloemkool, garam masala, gemalen korianderzaad, kikkererwten, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, knoflook, tomaat uit blik, tomatenpuree, gember, verse koriander, water en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Aloo gobi

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, gember, groene chilipeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, tomaten, ui en water

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Vegan bloemkoolcurry

Ingrediënten:
bloemkool, gemalen kokos, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, kokosmelk, kruidnagel, kurkuma, paprikapoeder, tuinerwten, ui en zonnebloemolie

Soort:
curry / vegan
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

gevaarlijk lekker Thais hapje

Ingrediënten:
aardappels, bloemkool, cayennepeper, gember, doperwten, gehakt, amandel, groentebouillon, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, rijst, sjalotten, tomaten, wortels, yoghurt, zoete aardappel en zout

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Gado gado compleet met pittig gebakken tempeh

Ingrediënten:
bloemkool, boter, champignons, chinese kool, ei, gemalen koriander, ketjap asin, knoflook, komijn, komkommer, kroepoek, kurkuma, peper, pinda’s, plantaardige olie, prei, satésaus, sperziebonen, taugé, tempeh, ui, winterwortel, zilvervliesrijst, zoete chilisaus en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Tandooribloemkool met linzenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bloemkool, koriander, cashewnoten, groene linzen, kokosroom, kurkuma, limoen, plantaardige olie, rode spaanse peper, tandoorikruiden en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Salade van alfonsomango en kikkererwten met kerrie

Ingrediënten:
alfonsomango, bloemkool, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, jonge spinazie, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, rode chilipeper, ui, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Bengaalse bloemkoolcurry

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloemkool, cashewnoten, gemberwortel, griekse yoghurt, knoflook, koekkruiden, koenjit, milde currypasta, olie, vastkokende aardappel en verse koriander

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...