348 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroendilleeifijne kristalsuikerketjap manisknoflookkomkommerkorianderlimoensapmuntolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige olierode uisambal oeleksjalottijmtomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gestoofd kalfsvlees met citroensap

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillonblokje, citroensap, dijonmosterd, kalfsstoofvlees, muskaatwijn, olijfolie, peper, sjalot, suiker, ui, vleesextract en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

Citroentaart met olijfolie

Ingrediënten:
citroen, citroenen, citroensap, eieren, bloem, griekse yoghurt, kristalsuiker, olijfolie, poedersuiker, bakpoeder en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tomaten met rijstvulling en extra specerijen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, gemalen kruidnagel, kaneel, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rozijnen, suiker, ui, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm met boerenkool em sauce vierge

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boerenkool, citroenrasp, citroensap, dragon, extra vierge-olijfolie, gemalen koriander, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, tomaten, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / voorgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Lachmajou

Ingrediënten:
boter, broodmeel, chilipepers in olie, citroensap, gist, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rode ui, suiker, tomaat in blik en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Finse mosterd

Ingrediënten:
appelazijn, basterdsuiker, citroensap, olijfolie, schenkroom, scherpe engelse-mosterdpoeder en zout

Keuken:
Fins
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Gemarineerde horsmakreel

Ingrediënten:
aalbes, bloemkool, citroen, citroenrasp, citroensap, druivenpitolie, espelettepeper, fijn zout, gekonfijte citroen, horsmakreelfilet, kafferlimoenrasp, komkommer, koriander, olijfolie, suiker en witte wijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van rode quinoa en waterkers

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, grof zeezout, olijfolie, rode quinoa, rodewijnazijn, sjalot, sumak, waterkers en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Haricots verts met freekeh en miso

Ingrediënten:
banaansjalot, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, doperwtenscheuten, dragon, edamamebonen, fijne kristalsuiker, freekeh, groentebouillon, grof zeezout, haricots verts, knoflook, laurier, mirin, nanami togarashi, nigellazaad, olijfolie, sake, shiitakes, sinaasappelschil, ui, witte misopasta en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Kort gegrilde coquilles met zoetzure daikon en chili-jam

Ingrediënten:
citroensap, coquilles, daikon, fijne kristalsuiker, galangal, gedroogde garnalen, granny smith, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, rode peperkorrels, rode radijs, rood minisnijbietblad, tamarindewater, thaise sjalotjes, veldsla, vissaus en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gestoomde schelvis met sesam-bagna cauda en cavolo nero

Ingrediënten:
banaansjalot, bloem, boter, bruine ansjovisfilet, cavolo nero, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, citroenschil, gebakken uitjes, grof zeezout, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, olijfolie, rode chilipeper, schelvisfilet, sesamzaad, tomaat, valdespino sherryazijn, witte peper, witte wijn, witvisfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gerookte lamskoteletjes met auberginepuree, jalapeñosaus en zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsfilet met pinda's, kokosmelk en salsa van rode ui

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, ciderazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gezouten pinda's, grof zeezout, kapperappeltjes, knoflook, kokosmelk, koriander, lamsfilet, olijfolie, peterselie, piquillopepers, rode chilipeper, rode ui, rozemarijn, sesamzaad, sumak en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gekonfijte eendenbout met kersenmosterd en koolrabisalade

Ingrediënten:
citroensap, diepvrieskersen, dijonmosterd, eendenbouten, eendenvet, engels mosterdpoeder, fijne kristalsuiker, gedroogde zure kersen, granny smith, grof zeezout, kaneelstokje, kersen, knoflook, koolrabi, korianderzaad, kruidnagel, olijfolie, peterselie, radijzen, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
wild en gevogelte
Haal meer recepten op...